Главно Свијет

У Москви се подозријева да ће Британци убити Сергеја и Јулију Скрипаљ

РУСКА ТЕЛЕВИЗИЈА ОБЈАВИЛА АУДИО-СНИМАК РАЗГОВОРА ЈУЛИЈЕ СКРИПАЉ И ЊЕНЕ СЕСТРЕ ОД ТЕТКЕ
  • Сестри рекла: „Сада смо обоје здравствено нормално, отац спава. Све је добро, све се може ријешити. Све иде набоље, обоје смо живи“
  • Руски сенатор Франц Клинцевич јавно је изразио страховање да су сдада Сергеј и Јулија Скрипаљ – с обзиром на то да су преживели – одсад у опасности да буду убијени. Да их ликвидирају Британци

РУСКА државна телевизија „Россия 1“ објавила је снимак  разговора Јулије Скрипаљ и њене сестре од тетке Викторије.

Кћерка британског шпијуна је у том разговору рекла:

„Све је добро, све се може ријешити. Све иде набоље, обоје смо живи“.

Одговарајући на Викторијино питање о очевом стању, Јулија је рекла да је код њега „сада све нормално“ и да „тренутно спава“.

Нагласила је да је сада код обоје „здравље нормално“ и да ни код ње ни код оца „нема ничег непоправљивог“.

Додала је да ће ускоро напустити болницу.

„Россия 1“ је својим гледаоцима открила да јој је снимак разговора на располагање ставила Викторија и да је са сестром разговарала синоћ.

Својим гледаоцима је ипак предочила: да не може да потврди „аутентичност самог разговора“.

Руски сенатор Франц Клинцевич јавно је изразио страховање да су Сергеј и Јулија Скрипаљ – с обзиром на то да су преживjели – одсад у опасности да буду убијени.

Да их ликвидирају Британци…

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да Москва од Британије и Организације за хемијско оружје очекује одговоре на постављена питања, а да британска хемијска лабораторија „Портон-Даун“, која је само седам километара удаљена од мjеста тровања Скрипаља, изазива одређене сумње и да је неопходно разјаснити да ли она располаже отровом који је коришћен у „инциденту у Солзберију“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар