Главно РС и матица

Убједљива побједа Српске листе у све четири општине на сјеверу Косова

ЂУРИЋ: ОВО ЈЕ ВЕЛИКА ВЕСТ, А ПРОПАСТ ОНИХ КОЈИ СУ ПОЗИВАЛИ НА БОЈКОТ ИЗБОРА

КАНДИДАТИ Српске листе за градоначелнике на данашњим ванредним локалним изборима побиједили су у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије, освојивши већи број гласова уз већу излазност него на локалним изборима 2017. потврђено је Танјугу у тој политичкој организацији.

„Наши кандидати однели су убедљиву апсолутну победу у општиама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Косовска Митровица, чиме је српски народ на северу КиМ још једном недвосмислено и скоро једногласно потврдио спремност да одлучно брани свој опстанак и политичка права на КиМ и органску везу са својом државом Србијом“, речено је вечерас у Српској листи.

Они оцјењују да је тако пропао позив на бојкот оних у Србији, који су хтели да сјевер Космета гурну у руке Албанаца.

Ђурић: Велика вест, наставићемо да се боримо

Ово је велика вест, наставићемо да се боримо, изјавио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поводом побједе Српске листе на изборима за градоначелнике у четири општине на сјеверу Косова.

„Ово је пропаст и неуспех оних који су позивали на бојкот ових избора и пропаст настојања Приштине да, кандидујући Албанце у срединама где преко 90 одсто чине Срби, преузму контролу над севером“, рекао је Ђурић на конференцији за новинаре у Београду.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар