Главно РС и матица

Учеснике протеста на Јарињу зауставио кордон полиције Србије

СА ДРУГЕ СТРАНЕ ПРЕЛАЗА ЧЕКАЛА ИХ БОДЉИКАВА ЖИЦА И КФОРОВЦИ
  • Дошло је до гурања и комешања, учсници протеста су успјели да се пробију на само 50 метара од прелаза гдје су и заустављени
  • Љекар Златан ЕЛЕК: Ми смо обични грађани, наоружани само добром вољом за опстанак и останак на овим просторима и бићемо овде све док буде било потребно и док се не ослободе наши неправедно ухапшени грађани, а специјалне јединице, којима није мјесто овдје, не повуку са сјевера Косова

ПОЛИЦИЈА Србије зауставила је Јарињу, у Лешку, учеснике скупа Срба из централне Србије, Црне Горе и Републике Српске окупљене само 50 метара од прелаза ради подршке косметским Србима.

Срби на сјеверу Косова и Метохије девет дана су на барикадама због хапшења њихових суграђана.

Учесници скупа прошли су кордон полиције и приближили се административном прелазу Јариње из централне Србије.

У 13 часова почели су митинг на око 150 метара од прелаза. Зауставио их је кордон српске полиције, дошло је до гурања и комешања и успјели су да се пробију на само 50 метара од прелаза гдје су и заустављени. С друге стране прелаза КФОР је поставио бодљикаву жицу и појачао број припадника.

Срби са Космета траже пуштање из притвора својих суграђана које је ухапсила приштинска полиција.

Са народом на барикадама професори, љекари и медицинско особље Здравственог центра у Косовској Митровици

– Ми смо обични грађани, наоружани само добром вољом за опстанак и останак на овим просторима и бићемо овде све док буде било потребно и док се не ослободе наши неправедно ухапшени грађани, а специјалне јединице, којима није мјесто овдје, не повуку са сјевера Косова – рекао је љекар Златан Елек.

За Србе с Космета одређивање притвора двојици бивших косовских полицајаца Слађану Трајковићу и Дејану Пантићу је порука да нису добродошли на КиМ и да им неће бити омогућен нормалан живот.

– Врло јасна порука, Срби нису добродошли и нормалан живот неће бити омогућен Србима. Континуирани напади на грађане који покушавају да нормално живе јесте порука свима да нису ту добродошли. Ово бих квалификовао и као шамар ЕУ јер се значајно бавила овим проблемом, Жозеп Борељ се значајно бавио овим проблемом и није успео ништа да уради – рекао је Срђан Барац из Центра за друштвену стабилност.

Из КФОР-а најављују да ће наредних дана почети редовне војне вјежбе у близини базе у Новом Селу, а да је њихов циљ припрема за реаговање у кризи.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар