Главно Свијет

Виола фон Крамон очекује да на јесен дође до међусобног признања Србије и Косова*

ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ ЕВРОПСКА УНИЈА `НА МЈЕСТУ ВОЗАЧА` ДОВЕСТИ ПРЕГОВОРЕ ДО ТЕ ТАЧКЕ

ИЗВЈЕСТИЛАЦ за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон очекује да ће дијалог Београда и Приштине бити окончан на јесен, а до краја године и успешан исход тог процеса који види као међусобно признање.

Она је на Твитеру написала да је оптимиста по питању дијалога двије стране, а у видео-поруци, коју је уз то окачила, навела је да је сљедећи, а уједно и најважнији корак у дијалогу конференција у Паризу, коју организује француски предсједник Емануел Макрон.

„Након тога ће очекивања бити да коначно, надамо се, видимо споразум о међусобном признању током јесени. Ово је оно на чему ми заиста морамо да инсистирамо и радимо са обе стране, како бисмо постигли овај успјешан исход до краја ове године”, навела је Крамон, преноси Танјуг.

Она је на Твитеру истакла да се специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак сусрео са представницима обе стране, премијером привремених приштинских институција Авдулахом Хотијем и предсједником Србије Александром Вучићем у Бриселу прошле недјеље.

„Са ЕУ ‘на мјесту возача’, ускоро ћемо моћи да напредујемо. Сљедећа фаза биће, надамо се, конференција у Паризу”, написала је Крамон на Твитеру.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар