Влада РС Главно

Вишковић: Ми треба да радимо свој посао, а САД и Палмер нека раде свој

ПРЕМИЈЕРУ НИШТА ПОСЕБНО НЕ ЗНАЧИ ШТО ЈЕ ПАЛМЕР ОЖЕЊЕН БЕОГРАЂАНКОМ И ШТО ГОВОРИ СРПСКИ

РАДОВАН Вишковић, премијер Републике Српске, коментаришући најаве да би Метју Палмер, специјални представник државног секретара САД-а, могао да настави да обавља и дужност замјеника помоћника државног секретара за европска и евроазијска питања, рекао да реализација те најаве за Републику Српску не значи ништа.

„Ништа не значи. Ко год буде задужен, то не значи ништа. Знамо став Америке према овим теренима и сматрам да на то не треба превише трошити енергије ни времена. Ми треба да радимо своје послове, а они нека раде своје послове“, рекао је Вишковић.

Како поједини медији најављују, Палмер ће у новој улози предводити настојања САД да појачају дипломатске напоре како тврде из САД, односно Стејт Департмента  „у подршци миру, стабилности и напретку у регији и средоточити се на интеграцију држава Западног Балкана у западне институције“.

Уз дужност специјалног представника државног секретара, Палмер ће наставити обављати дужност замјеника помоћника државног секретара за европска и евроазијска питања.

Палмер је претходно био директор Канцеларије  за јужну и средњу Европу.

Амерички дипломата ожењен је Београђанком и говори српски језик.

Почетком деведесетих година радио је у Амбасади САД у Београду.

Током 2006. и 2007. био је савјетник америчког предсједника Џорџа Буша за националну безбједност.

Затим је био ангажован у Југоисточној Азији, да би се потом поново вратио у Београд, на мјесто савјетника амбасадора САД у Србији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар