Главно Скупштина РС

Вишковић: Све је исплаћено свима који су поднијели комплетиране захтјеве

ОДБАЦИО ТВРДЊУ ИГОРА ЦРНАТКА ДА ВЛАДА ПОКУШАВА ДА НЕ ИСПЛАТИ СВЕ ШТО ЈЕ ОБЕЋАЛА
  • „Дао сам налог да се, ако је икако могуће, до краја маја исплате све обавезе из априла, а то значи плате од 520 КМ и доприноси радницима

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су нетачне тврдње посланика ПДП-а Игора Црнатка да Влада намјерно неке процедуре развлачи да не би исплатила оно што је обећано.

„На Црнаткову жалост, а на нашу срећу и свих тих људи, те исплате теку“, рекао је Вишковић, реплицирајући Црнатку током скупштинске расправе о приједлогу одлуке о укидању ванредног стања у Републици Српској.

Вишковић је истакао да Црнадак износи ствари које једноставно нису тачне, те да жели то тако да представи грађанима Републике Српске.

Он је рекао да људи из институција, министарстава, Пореске управе Републике Српске свакодневно зову књиговође у предузећима и траже податке о имену, презимену, банци и броју текућег рачуна радника.

„Нема ниједан достављени комплетан захтјев који није исплаћен привредним субјектима“, истакао је Вишковић.

Он је рекао да је на састанку са директором Пореске управе Републике Српске дао налог да се, ако је икако могуће, до краја маја исплате све обавезе из априла, а то значи плате од 520 КМ и доприноси радницима.

Вишковић је навео да су одређени привредни субјекти, не чекајући, исплатили плате својим радницима и за април.

Он је рекао да, за оне људе који су индиректно погођени штетом од вируса корона, радницима Влада неће плаћати директно, већ привредним субјектима као одређену врсту помоћи, а што је додатних 30.000 радника и за те намјене у априлу је резервисано 55 милиона КМ.

„За порезе и доприносе у марту то износи око 18 милиона КМ, а за мај планирано је 25 милиона КМ“, навео је Вишковић.

Наводећи податке Завода за запошљавање РС, Вишковић је рекао да су у Српској од 19. марта до 18. маја без постала укупно остала 3.933 радника.

„Од тог броја 2.300 радника су радили на одређено вријеме. Као технолошки или економски вишак је остала разлика“, појаснио је Вишковић.

Он је рекао да је у истом периоду новозапослено 2.300 радника у Српској.

Вишковић је изразио захвалност привредницима Српске који су поштовали мјере Владе Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар