Главно Свијет

Влада Хрватске: Дивљаштво према припадницима српске националне мањине

ОБЕЋАЛА ДА ЋЕ ОДГОВОРНИ БИТИ ПРИМЈЕРНО САНКЦИОНИСАНИ

ВЛАДА Хрватске најоштрије је осудила “скандалозну провокацију и говор мржње групе навијача у Борово селу крај Вуковара”.

Влада у Загребу је поручила да ће се увијек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим суграђанима и истакла да је “полиција одмах реаговала”.

За то нема и не може бити оправдања, поготово не на данашњи дан када се с пијететом присјећамо жртве 12 хрватских полицајаца, мучки убијених прије 30 година у Борову селу”, стоји у саопштењу.

Додаје се да “у хрватском друштву нема мјеста за овакво дивљаштво и нетрпељивост према припадницима српске националне мањине”, која поред тога данас слави Ускрс, или било које друге мањине.

Томе ћемо се увијек најснажније супротставити и јасно осудити ширење мржње према свим нашим суграђанима. Хрватска полиција одмах је реаговала и спроводи истрагу како би сви одговорни били примјерено санкционисани”, поручују из Владе.

У Борову, гдје углавном живи српско становништво, данас, на православни Ускрс, група људи је марширала улицом скандирајући “Убиј Србина!”

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар