Главно РС и матица

Вучевић: У кратком року ће бити размотрен захтев Српске листе да се прекине дијалог са Приштином

НАГЛАСИО: КУРТИЈЕВ ЦИЉ ЈЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА ИЛИ ЊИХОВО СВОЂЕЊЕ НА МИРОРАН БРОЈ
  • Министар одбране Србије и нови лидер СНС Милош ВУЧЕВИЋ: Некада је дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом на КиМ

МИНИСТАР одбране и нови предсједник СНС Милош Вучевић рекао је данас у Крагујевцу да ће државни органи у кратком року размотрити поруку Српске листе да се прекине дијалог са Приштином.

– Што се тиче ситуације на КиМ, веома је драматична и тешка и као грађанин Србије, као Србин апсолутно разумем поруку Српске листе и свих грађана српске националности на КиМ. Државни органи ће у кратком року размотрити оно што је порука Српске листе која се практично догодила или дефинисала док је трајала наша скуштина, па ћете дозволити да је потребно и времена да се о томе разговара – додао је он.

Он је рекао је циљ Куртијеве политике етничко чишћење Срба или да се сведе на „минорни број који је за њих прихватљив“.

– Заиста је некада дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом на КиМ, са искључивим циљем да етички очисти КиМ од Срба, без било какве дилеме – рекао је Вучевић.

Он је позвао Србе да не насједају на провокације.

– Да избегнемо сценарио да смо рушилачки фактор и да не идемо на руку Куртију – додао је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар