Главно РС и матица

Вучић: Био сам на челу Министарства одбране, па постао председник Србије – то није утешна награда

„НЕ ЖЕЛИМ ДА СРБИЈА БУДЕ КОЛУМБИЈА – КАО ШТО ЈЕ БИЛА 2002-2003.“
  • Најавио да ће до марта 2021-ве бити одржана скупштина СНС-а због потребних темељних промјена у друштву као и у странци

ПРЕДСЈЕДНИК Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да министарство одбране није „утешна награда“, јер је он послије те функције постао предсједник Србије.

Мерили смо ко шта може да уради у напредном периоду“, рекао је Вучић после сједнице предсједништва СНС на којој је предложен нови састав владе, у којој досадашњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић преузима ресор одбране, док Александар Вулин који је водио то министарство, преузима дужност министра полиције.

Говорећи о новој влади Вучић је навео да му је најважније да се поставе јасни циљеви како би се резултати измјерили и крајем 2021, ако странка добије повјерење, и у новој влади направе измјене.

Он је рекао да је инсистирао на борби против организованог криминала да Србија, како је нагласио „не била као Колумбија са мафијашким убиствима, као што је била 2002-2003. године“.

Такође је истакао да је Србија наглашено на европском путу и да жели да испуни све потребне вриједности Европске уније, али да Србији као држави не могу да се намећу неке које то нису.

Он је најавио и да ће до марта наредне године бити одржана скупштина СНС-а због потребних темељних промјена у друштву као и у странци, што подразумијева и кадровске промјене.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар