Главно РС и матица

Вучић честитао Бајдену и позвао га да – посјети Србију

ИЗРАЗИО УВЈЕРЕЊЕ ДА ЋЕ СРБИЈА У БАЈДЕНУ ИМАТИ ПАРТНЕРА ЗА ПОЛИТИЧКИ ДИЈАЛОГ И ЕКОНОМСКУ САРАДЊУ
  • Нагласио: „Ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном предсједнику САД Джозефу Бајдену и позвао га да посјети Србију.

“Примите моје искрене честитке поводом ступања на одговорну дужност председника САД, уз најбоље жеље за добро здравље и много успеха, на добробит ваше земље и свих њених грађана”, навео је Вучић у честитки.

Он је истакао како дубоко вјерује да ће Бајден ову дужност обављати са истинском посвећеношћу, неисцрпном енергијом и јасном визијом, која одликује његову дугу политичку каријеру и богато државничко искуство.

Вучић је подсјетио да се ове године навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, те да су у претходном периоду двије земље обиљежиле важне јубилеје из заједничке историје, сјећајући се свијетлих примјера њиховог савезништва на страни истине и правде.

“Управо су они били снажан подстицај да ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања”, истакао је Вучић.

Он је изразио увјерење да ће Србија, уз међусобно поштовање и заједничке вриједности, имати у Бајдену партнера за јачање политичког дијалога и економске сарадње.

“Зато ми дозволите да вам упутим позив да, сада као председник САД, посетите Србију, са надом да вам је претходни боравак 2016. године остао у лепом сећању и да је жеља за богатијим српско-америчким везама обострана”, наводи се у честитки Вучића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар