Главно РС и матица

Вучић: Градићемо шест ауто-путева, помоћи ћемо привреди и грађанима са милијарду евра

ОБЈАВИО ДА ЋЕ ПЕНЗИОНЕРИ УЗ ЈАНУАРСКИ ЧЕК ДОБИТИ ПО 5,9 ОДСТО ПОВЕЋАЊА
  • Предсједник Србије прецизирао да ће нови пакет помоћи обезбједити исплате два или три пута по пола минималца. А биће и секторске помоћи за туризам, за хотелијере, туристичке агенције, водиче, за аутобуске превознике, са још пола минимаца

ВЕРУЈЕМ да нас чека боља година од претходне, поручио је предсједник Србије Александар Вучић.

„Много тога смо урадили у прошлој. Имајући у виду шта се све збивало, прошла није била толико лоша, осим што смо због пандемије изгубили много људи. У наредном периоду ћемо обезбедити значајан број вакцина, и драго ми је што ћемо вакцинисати велики број грађана“, рекао је Вучић у тв-емисији „Ћирилица„.

Градићемо шест аутопутева, каже предсједник.

Такође, најављује укупну помоћ грађанима и привреди у 2021. од укупно милијарду евра.

Он је најавио ће до Сретења бити донијет додатни пакет помоћи привреди.

Како је рекао, то неће бити издашна помоћ као први пакет, али ће бити нова инјекција за компаније, привреду, предузетнике, мала, средња, па и велика предузећа, што је, каже, 1.052.000 људи који су обухваћени тим системом.

Вучић је прецизирао да ће то највјероватније бити помоћ у виду исплате два или три пута по пола минималца, што је, каже, огромна помоћ и подшка.

Биће и секторске помоћи за туризам, за хотелијере, туристичке агенције, водиче, за аутобуске превознике, са још пола минимаца.

Навео је да ће држава настојати да додатно помогне и пензионерима, поред повећања пензије од 5,9 одсто, колико ће добити у фебруару, када приме јануарску пензију.

Симболично, пензионери би до марта требало да добију пакете са витаминима Ц, Д и цинком, што су, каже Вучић, ситнице, али показују дио бриге да се изборе за здравље.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар