Главно РС и матица

Вучић: Ја командујем Војском – неки су добро разумели да није време да се играју са Србијом

„НИСАМ ВЕЛИКИ КАО МИЛОШЕВИЋ, НИ ПАМЕТАН И ФИН КАО ТАДИЋ И КОШТУНИЦА, АЛИ СА МНОМ НЕЋЕ БИТИ ПОРАЗА“
  • „Космет је део територије Србије по Уставу, имамо посебна правила, али и други морају да их поштују, а то је да нема дугих цеви и да нема оружане силе на северу Косова без дозволе локалне заједнице у складу са Бриселским споразумом и актима које смо потписали и договорили са НАТО. Ако се то деси, онда ми морамо да видимо шта радимо како бисмо заштитили наш народ. Ја нисам такву одлуку донео. Да јесам, били бисте упознати, иако имам уставно овлашћење да такву одлуку донесем“

НЕЋУ да говорим о шпекулацијама медија, али ја сам по Уставу надлежан за командовање Војском Србије и мој посао је да штитим наш народ и грађане наше земље, рекао је предсједник Алексаандар Вучић.

Он је тако одговорио на питање РТС о шпекулацијама медија да је намјеравао да „пошаље војску на Косово”, и истакао да такву одлуку није донио, али да су, послије свега, „неки добро разумели да са Србијом није време да се играју”.

„Космет је део територије Србије по Уставу, имамо посебна правила, али и други морају да их поштују, а то је да нема дугих цеви и да нема оружане силе на северу Косова без дозволе локалне заједнице у складу са Бриселским споразумом и актима које смо потписали и договорили са НАТО. Ако се то деси, онда ми морамо да видимо шта радимо како бисмо заштитили наш народ. Ја нисам такву одлуку донео. Да јесам, били бисте упознати, иако имам уставно овлашћење да такву одлуку донесем, а надам се да нећу никада и све ћу да дам од себе да је никад не донесем. А да ли је то једна од могућности коју увек разматрам када је српски народ угрожен? Подразумева се, то је моја уставна могућност, уставно право и уставна обавеза кад су земља и српски народ угрожени”, рекао је српски председник.

Не заборавите ово, истакао је, поновио сам то више пута, поновио сам то свим међународним представницима.

„Неколико пута сам рекао – моје речи нису шала, до своје речи држим посебно када су озбиљне и одговорне. Рекао сам, никада више нећу дозволити да се Србима догоде „Олуја” и „Бљесак”, јер, имаћемо трауме и ожиљке наредних стотину година после тешких пораза које смо доживели и ћутања и чињенице да смо се правили глуви и слепи када су нам се најтеже трагедије нашег народа дешавале. Неће бити више „Олује”, неће више бити „Бљеска”-, нагласио је предсједник Вучић.

Примјетио је да није велики, харизматичан лидер као Слободан Милошевић, да није много паметан, добар, фин и шармантан и успјешан као Тадић и Коштуница, али да у његово време неће бити ни „Олује”, ни „Бљеска”, нити ће бити српских пораза.

Вучић је рекао да је готово апсолутан сигуран да ћемо умјети да сачувамо мир и безбједност за наше људе.

„Шта ја разматрам то је питање мог тима, моје одлуке. Као што видите такву одлуку нисам донео, али чини ми се да су неки добро разумели да са Србијом није време да се играју и да Србија није онолико слаба колико би желели да јесте”, закључио је он.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар