Главно РС и матица

Вучић: Куда иде овај свет, има ли икога да лудилу стане у крај?

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ОДРЕАГОВАО НА ВИЈЕСТ О ХАШКОМ „НАЛОГУ ЗА ХАПШЕЊЕ“ ПУТИНА
  • Нагласио да ће Запад послије издавања „налога за хапшење“ руског предсједника Владимира Путина додатно појачати притисак на „на оне који нису били додатно против Русије“ и да ће послије ове одлуке његова позиција у Охриду бити тежа

ОНО што је једино сигурно јесте да идемо у правцу даље ескалације којој нема краја. Плашим се да чак идемо и у правцу највећег сукоба икада у историји света – овим ријечима је предсједник Србије Александар Вучић прокоментарисао вијест о „налогу за хапшење“ руског предсједника Владимира Путина.

– И питам се: има ли ико на свијету на памети да овом лудилу стане на крај и да ли неко разуме каквим последица идемо. И да ли је то сада обилодањено пред посјету Си Ђинпинга, да не учествујем сада у разним завјереничким теоријама, глупо би било – рекао је Вучић.

Њему је вијест о „налогу за хапшење“ руског предсједника стигла током посјете Руми, коју је он са телефона прочитао, преводећи са енглеског језика.

– Где оде свијет… само да ми не одемо за њим. Таман сам помислио како имамо много лијепих вијести, а онда видите да се све много компликује, на крају – само да избјегнемо да много тога буде по нашој глави“ – додао је Вучић.

Вучић је у Сремској Митровици додао да ће Запад после издавања „налога за хапшење“ руског предсједника Владимира Путина додатно појачати притисак на „на оне који нису били додатно против Русије“ и да ће послије ове одлуке његова позиција у Охриду бити тежа.

Претпретресно веће Међународног кривичног суда у Хагу, чију надлежност Русија не признаје, издало је „налоге за хапшење“ предсједника Русије Владимира Путина и дечјег омбудсмана Марије Лавов-Белове, наводи се у саопштењу објављеном на сајту организације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар