Главно РС и матица

Вучић на рамазанској ифтар-вечери у резиденцији амбасадора Египта

НА ПОКЛОН ДОБИО ТКАНИНУ ЗА ШАТОРЕ КОЈОМ СУ УКРАШЕНЕ КУЋЕ У ЕГИПТУ У ВРИЈЕМЕ РАМАЗАНА
  • Били присустни и амбасадори Организације исламске сарадње, лидери Исламске заједнице Србије, црквени представници, парламентарци и специјалисти за интеркултурално разумјевање и међувjерски дијалог

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић на свечаној Ифтар вечери, чији је домаћин био амбасадор Египта у Београду Амр Алгувејли, честитао је свети муслимански мјесец Рамазан и поручио да Србија има жељу да развија пријатељске односе са целим муслиманским свијетом, саопштила је египатска амбасада.

Како се наводи, обраћајући се амбасадорима Организације исламске сарадње, лидерима Исламске заједнице Србије и црквеним представницима у резиденцији египатске амбасаде у Београду, Вучић је истакао жељу Србије да јача постојеће пријатељство, учврсти темеље сарадње и развије пријатељске односе са цијелим муслиманским светом.

Амбасадор Египта Алгувејли захвалио је предсједнику Србије на доласку на свечану вечеру Ифтар, чиме је, како је рекао, показао да постоје одлични односи између Египта и Србије и упутио „важну поруку“ цијелом исламском свијету преко присутних амбасадора, верских лидера, парламентараца и академика „специјализованих за интеркултурално разумјевање и међувjерски дијалог“.

Алгувејли је посебно истакао да је у питању прва прилика те врсте, којој присуствује спрски предсједник.

Он је додао да би требало угледати се на египатски модел, који је заснован на „јединственом склопу“ муслиманског и коптског (хришћанског) насљеђа.

Амбасадор је Вучићу уручио симболичан поклон, комад египатске тканине за прављење шатора, која традиционално украшава египатске куће током Рамазана коју је, како се наводи у саопштењу, Вучић похвалио као примјер културне баштине коју треба сачувати.

Претходно је синоћ, на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav, објављено да је Вучић присуствовао у амбасади Арапске Републике Египат свечаној Ифтар вечери.

Према фотографијама које су објављене на том налогу, предсједника Вучића је дочекао амбасадор Египта Амр Алгувејли, који му је том приликом уручио поклон.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар