Главно РС и матица

Вучић: Нисам видео нон-пејпер, са Јаншом сам последњи пута разговарао о враћању грађана Србије

„НЕ ЗНАМ ЗА ОСТАЛЕ, АЛИ СА МНОМ НИКО О ТОМ ПАПИРУ НИЈЕ РАЗГОВАРАО“

Фото: Танјуг/AP Photo/Virginia Mayo, Pool

  • Вучић: Увек сам отворен за сваку врсту дебате, не живимо у доба инквизиције, али ми смо фокусирани на економију, интеграцију Србије у ЕУ и економски напредак“
  • Борељ: Нисампримио нон-пејпер о промјени граница на Западном Балкану, али сам чуо за њега. Желим да нагласим подршку ЕУ територијалном интегритету БиХ, као и других земаља Западног Балкана

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поновио је данас у Бриселу да није видио нон-пејпер у којем се говори о мирном разлазу БиХ, додајући да о том документу ни са ким није разговарао, а да је посљедњи пут разговарао са словеначким премијером Јанезом Јаншом о ситуацији везаној за пандемију вируса корона.

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији за медије са високим представником ЕУ за спољне послове Жозепом Борељом, одговарајући на питање новинара у Бриселу да ли зна за тај документ, да ли он заиста постоји, као и да ли је разговарао са словеначким премијером.

Према његовим ријечима, са Јаншом је разговарао посљедњи пут како би се договорио о враћању грађана Србије из Словеније и Италије.

Нисам имао прилику у скорије време да разговарам са њим. Увек сам отворен за сваку врсту дебате, не живимо у доба инквизиције, али ми смо фокусирани на економију, интеграцију Србије у ЕУ и економски напредак“, казао је Вучић.

Истакао је да Србија подржава интегритет БиХ и навео да је то казао већ хиљаду пута, као и да Србија поштује интегритет Републике Српске.

То је наша обавеза. Нисам видео ниједан документ, нико ми није представио такав документ и не могу никога да осудим по том питању. Не знам за остале, али са мном нико о томе није разговарао“, казао је предсједник Србије.

Борељ: Нисам примио нон-папер, али сам чуо за њега

ВИСОКИ представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је у Бриселу да није примио нон-пејпер о промјени граница на Западном Балкану, али да је чуо за њега.

Борељ је рекао да нон-пејпер за њега није проблем, пошто то, како је истакао, и није прави документ.

„Желим да нагласим подршку ЕУ територијалном интегритету БиХ, као и других земаља Западног Балкана и мислим да треба да се фокусирамо на ствари које су важне, које функционишу, у конструктивном дијалогу, а не да водимо дебате које нас одвлаче од нашег заједничког рада“, рекао је Борељ новинарима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар