Главно РС и матица

Вучић: Први ћу примити вакцину за коју српски стручњаци кажу да је добра

„ШТО ПРЕ БУДЕМО ИМАЛИ ВАКЦИНУ – ТО ЋЕ БИТИ СПАС ЗА НАШУ ЕКОНОМИЈУ“
  • „Постоје политичари који кажу ‘ми нећемо да примамо руску или кинеску вакцину’, а онда њихови до јуче коалициони партнери са којима су упадали у РТС, Скупштину и Председништво кажу ‘ми нећемо европску’, па не могу да се договоре коју би вакцину да приме, а коју не“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће први примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра и да може да помогне у превенцији болести ковид 19.

На питање да ли Србија размишља да користи руску вакцину, која је сада већ регистрована, Вучић је казао да са радошћу слуша вијести о томе да су неки направили вакцину, али напомиње да је то питање за српске стручне тимове. 

„Ја знам са ким наши људи разговарају, са ким имају потписане Меморандуме о сарадњи, са ким прате развој вакцине кроз прву, другу и такозвану трећу фазу. Зато сам и помињао новембар у вези набавке, али сам срећан ако су Руси пре тога произвели вакцину. Само, морају наши стручни тимови да нам кажу да је безбедна и сигурна“, рекао је Вучић новинарима.

Он је истакао да је важно да се што прије појави вакцина, која је, каже, важна и за спас економије.  

„Што пре будемо имали вакцину, то ће бити спас за нашу економију. Постоје политичари који кажу “ми нећемо да примамо руску или кинеску вакцину“, а онда њихови до јуче коалициони партнери са којима су упадали у РТС, Скупштину и Председништво кажу “ми нећемо европску“, па не могу да се договоре коју би вакцину да приме, а коју не“, примјетио је Вучић.

Вучић је навео да ће бити први који ће примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра.

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар