Главно РС и матица

Вучић: Разговор са Приштином чим укине таксе и остала ограничења за кретање робе и људи

„ПА НИЈЕ СРБИЈА УХАПСИЛА ВЛАДИКУ (ЈОАНИКИЈА) И ДРЖАЛА ГА 72 САТА... НЕКА ОНИ РАДЕ СВОЈ ПОСАО“
  • „Упркос кризи у САД – амерички интерес за Косово расте, свакодневно контактирам са Ричардом Гренелом. Е сад, да ли сам ја најсрећнији због тога…
  • Разговараћемо, да видимо шта су им предлози и на чему заснивају оптимизам. Реално је да седнемо за сто, али пре тога је потребно да нема такси и ограничења за слободан проток људи и роба. Када то ураде, ја сам спреман увек (за разговор)
  • Лепо је што су већ све одлучили и направили али на крају ће одлуке доносити и грађани и руководство Србије. И то као руководство независне и суверене земље

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом најава специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака да би дијалог о Косову могао да се настави већ у јуну, да је Београд увек заинтересован за разговор са свима али да је потребно да Приштина прије тога укине таксе и остала ограничења за кретање робе и људи.

„Разговараћемо, да видимо шта су им предлози и на чему заснивају оптимизам. Реално је да седнемо за сто, али пре тога је потребно да нема такси и ограничења за слободан проток људи и роба. Када то ураде, ја сам спреман увек (за разговор)“, рекао је Вучић након обиласка градилишта пута у ширем рејону Новог Пазара.

Коментаришући неке најаве у медијима да ће споразум Београда и Приштине бити постигнут веома брзо, Вучић је нагласио да су се велике силе увијек мијешале у балканска питања, али да ће за понешто, ипак, морати да се пита и Србија.

Лепо је што су већ све одлучили и направили али на крају ће одлуке доносити и грађани и руководство Србије. И то као руководство независне и суверене земље“, рекао је он.

Одговарајући на питање о нередима у САД, Вучић је пожелео америчком народу и руководству да што прије превазиђу тешкоће, како би Америка поново покренула замајац економског напретка.

„Не слажем се са коментарима на друштвеним мрежама да је и код њих ‘заиграла мечка’. Јер за нас и нашу земљу нема већег интереса од смиривања ситуације у Америци, јер само снажне САД могу да оснаже економију Европске уније, а то све заједно да оснажи економију Србије и да имамо много више новца, посла и путева. А да не говорим о људском моменту: да морате да будете уз људе који су управо прошли страшну кризу у којој су (због короне) имали 108.000 мртвих“, рекао је Вучић о САД.

Он је оцијенио да тренутна криза у САД не значи да ће та земља изгубити интересовање за питање Косова и додао да готово свакодневно контактира са специјалним изаслаником САД Ричардом Гренелом на ту тему.

„Њихово интересовање расте, не смањује се. Е сад, да ли сам ја најсрећнији због тога…“, рекао је он.

Вучић није хтио да одговори на питање новинара о ситуацији у Црној Гори, рекавши да није Србија ухапсила владику и држала га 72 сата, нити је Србија бранила улазак црногорских грађана на своју територију, нити је подизала тензије.

„Нека они раде свој посао. Ја не бих дизао тензије даље, не могу чак ни да одговарам“, рекао је Вучић

Изјавио је и да је у плану изградња или реконструкција више путних праваца на ширем подручју Новог Пазара, од чега је само за реконструкцију пута између Рашке и Новог Пазара одвојено око 12 милиона евра.

Вучић је приликом обиласка путног правца Карајукића бунариРашка, који је у изградњи, рекао да ће осим више локалних путних праваца наредних мјесеци бити потписан уговор за изградњу пута од Пожеге до Брњице а затим и до Бољара.

„То значи долазак компанија, долазак инвеститора. Тада ће вам бити близу и Београд и Сарајево“, рекао је Вучић.

Он је рекао да грађани треба да измјере „од 1945. године наовамо па кад виде ко је колико урадио и да по томе суде а не по нечему другом“, коментаришући то што је у Новом Пазару током раније посјете био дочекан звиждуцима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар