Главно РС и матица

Вучић: Србија је већ научила да из Црне Горе одлазе на прославе „Олује“

„ОНИ МОРАЈУ ДА ПАЖЉИВО СЛУШАЈУ НАТО, СТЕЈТ ДЕПАРТМАН И БРИСЕЛ, А БЕОГРАД – РЕЂЕ“
  • У Рудној Глави код Мајданпека, гдје се вакцинисао, рекао: „За Србију не постоји ништа важније од тога да – поштујући туђе жртве, али враћајући и чувајући сећање на сопствене жртве – развија српску економију, гради путеве, фабрике и болнице јер ћемо тако на најбољи начин сачувати будућност нашег народа“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су у Србији већ научили да из Црне Горе одлазе на прославе „Олује“ и да сваки пут морају пажљиво да слушају представнике НАТО, Стејт департмента и Брисела, док мало рјеђе чују оно што каже Београд.

„То је њихово право, а наша обавеза је да показујемо поштовање према туђим жртвама онако како показујемо према својим, али да истовремено штитимо наше националне и државне интересе“, рекао је Вучић новинарима у Рудној Глави код Мајданпека.

Он је указао да то није лако, али да сматра да за Србију не постоји ништа важније од тога да његује културу сјећања и развија српску економију, гради путеве, фабрике и болнице.

„Тако ћемо на најбољи начин сачувати будућност нашег народа. Поштујући туђе жртве, али враћајући и чувајући сећање на сопствене жртве, мислим да ћемо тиме показати објективан, непристрасан, озбиљан и одговоран став према свему што се збива“, рекао је Вучић, одговарајући на молбу новинара да прокоментарише најављену смјену црногорског министра правде Владимира Лепосавића због изјаве о Сребреници.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић затражио је јуче оставку и покренуо поступак смјене министра правде Владимира Лепосавића због његове изјаве да ће признати да је у Сребреници почињен геноцид „када се то недвосмислено утврди“ и оспорио легитимитет суда у Хагу.

Вучић се вакцинисао у Рудној Глави код Мајданпека

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић вакцинисао се данас у Рудној Глави код Мајданпека против корона вируса.

Он је у Здравстеној станици Дома здравља „Др Верољуб Цакић“ примио прву дозу вакцине кинеског Синофарма.

Њега је вакцинисала докторка Анита Репеђић, којој је Вучић, приликом уласка, предао букет цвијећа.

У разговору са медицинским особљем Здравствене станица Вучић се информисао о процесу вакцинације у Рудној Глави.

Докторка је, послије давања вакцине, предсједнику поручила: „Видимо се за три недеље, за другу дозу“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар