Главно РС и матица

Вучић: Срео сам се са Макроном и Тачијем, али до дубинског састанка није дошло

НАГЛАСИО ДА ФРАНЦУСКА И ЕУ ЖЕЛЕ ДА ИМАЈУ „НАЈЗНАЧАЈНИЈУ УЛОГУ У РЕШАВАЊУ КОСОВСКОГ ПИТАЊА“
  • „Француски председник је желео да покаже европску посвећеност решавању проблема на европском тлу. А ја сам био реалистичан, помало песимистичан
  • Предсједник Србије одбацио као неистините наводе потпредсједнице ССП Маринике Тепић да је он уочи прошлонедјељног интервјуа на РТС-у разговарао с Гораном Тодоровићем, директором фирме ГИМ која се доводи у везу с трговином оружјем произведеним у ваљевском „Крушику“: „Нисам разговарао са тим човеком. То су бедни лажови. Имам један телефон и то може да се провери. Један разговор да сам имао с тим човеком, знало би се

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас након састанка са предсједником Француске Емануелом Макроном и косовским предсједником Хашимом Тачијем у Паризу, да Макрон и Европа желе да имају најзначајнију улогу у рјешавању косовског питања, али да није дошло до „дубинског састанка“.

Вучић је новинарима пренио да је разговор био веома „срдачан, добар, отворен и пријатељски“ и да је позиција Србије „недвосмислена и непромењена“.

„Сигурно је да Европа жели јасну улогу у даљем дијалогу Београду и Приштине“, рекао је Вучић, истичући да је став Србије и даље да прво морају да укину таксе, па да тек онда може доћи до наставка дијалога.

Он је оцијенио да је француски предсједник Емануел Макрон желио да покаже европску посвећеност рјешавању проблема на европском тлу.

„Ја сам био реалистичан, помало песимистичан“, додао је Вучић.

Поводом критика на рачун иницијативе „мали Шенген“, Вучић је рекао да Србији треба отворено тржиште.

„Србија има суфицит и са Хрватском и са Албанијом и са Северном Македонијом…. Да ништа не знате, свако би то разумео осим српских политичара у опозицији. Ми ћемо њима да продајемо наше возове, и све што направимо у нашој земљи. Је л’ могуће да неко толико не разуме економију да то морате да му цртате!?“, рекао је Вучић.

Он је одбацио као неистините наводе потпредсједнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је он уочи прошлонедјељног интервјуа на РТС-у разговарао с Гораном Тодоровићем, директором фирме ГИМ која се доводи у везу с трговином оружјем произведеним у ваљевском „Крушику“.

„Нисам разговарао са тим човеком. То су бедни лажови. Имам један телефон и то може да се провери. Један разговор да сам имао с тим човеком, знало би се“, казао је Вучић у Паризу за ТВ Пинк.

Тепић је затражила данас од Вучића да одговори о чему је уочи гостовања у емисији РТС „Упитник“ прошле недјеље, „15 минута разговарао са званичним власником фирме ГИМ Гораном Тодоровићем“ и „шта је тада договорио са пословним партнером оца министра унутрашњих послова, Бранка Стефановића“.

„Од узбуњивача и људи који су везани за МУП, а више не могу да трпе неправду, добила сам и информацију да је расходовано оружје продавано фирми ГИМ по цени од 30 динара по килограму, а имам основану сумњу да се продаје на црном тржишту по стоструко већој цени, па ви израчунајте колико је профит од тога“, навела је потпредсједница Странке слободе и правде.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар