Glavno RS i matica

Vučić: Sreo sam se sa Makronom i Tačijem, ali do dubinskog sastanka nije došlo

NAGLASIO DA FRANCUSKA I EU ŽELE DA IMAJU „NAJZNAČAJNIJU ULOGU U REŠAVANJU KOSOVSKOG PITANJA“
  • „Francuski predsednik je želeo da pokaže evropsku posvećenost rešavanju problema na evropskom tlu. A ja sam bio realističan, pomalo pesimističan
  • Predsjednik Srbije odbacio kao neistinite navode potpredsjednice SSP Marinike Tepić da je on uoči prošlonedjeljnog intervjua na RTS-u razgovarao s Goranom Todorovićem, direktorom firme GIM koja se dovodi u vezu s trgovinom oružjem proizvedenim u valjevskom „Krušiku“: „Nisam razgovarao sa tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri. Jedan razgovor da sam imao s tim čovekom, znalo bi se

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem u Parizu, da Makron i Evropa žele da imaju najznačajniju ulogu u rješavanju kosovskog pitanja, ali da nije došlo do „dubinskog sastanka“.

Vučić je novinarima prenio da je razgovor bio veoma „srdačan, dobar, otvoren i prijateljski“ i da je pozicija Srbije „nedvosmislena i nepromenjena“.

„Sigurno je da Evropa želi jasnu ulogu u daljem dijalogu Beogradu i Prištine“, rekao je Vučić, ističući da je stav Srbije i dalje da prvo moraju da ukinu takse, pa da tek onda može doći do nastavka dijaloga.

On je ocijenio da je francuski predsjednik Emanuel Makron želio da pokaže evropsku posvećenost rješavanju problema na evropskom tlu.

„Ja sam bio realističan, pomalo pesimističan“, dodao je Vučić.

Povodom kritika na račun inicijative „mali Šengen“, Vučić je rekao da Srbiji treba otvoreno tržište.

„Srbija ima suficit i sa Hrvatskom i sa Albanijom i sa Severnom Makedonijom…. Da ništa ne znate, svako bi to razumeo osim srpskih političara u opoziciji. Mi ćemo njima da prodajemo naše vozove, i sve što napravimo u našoj zemlji. Je l’ moguće da neko toliko ne razume ekonomiju da to morate da mu crtate!?“, rekao je Vučić.

On je odbacio kao neistinite navode potpredsjednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je on uoči prošlonedjeljnog intervjua na RTS-u razgovarao s Goranom Todorovićem, direktorom firme GIM koja se dovodi u vezu s trgovinom oružjem proizvedenim u valjevskom „Krušiku“.

„Nisam razgovarao sa tim čovekom. To su bedni lažovi. Imam jedan telefon i to može da se proveri. Jedan razgovor da sam imao s tim čovekom, znalo bi se“, kazao je Vučić u Parizu za TV Pink.

Tepić je zatražila danas od Vučića da odgovori o čemu je uoči gostovanja u emisiji RTS „Upitnik“ prošle nedjelje, „15 minuta razgovarao sa zvaničnim vlasnikom firme GIM Goranom Todorovićem“ i „šta je tada dogovorio sa poslovnim partnerom oca ministra unutrašnjih poslova, Branka Stefanovića“.

„Od uzbunjivača i ljudi koji su vezani za MUP, a više ne mogu da trpe nepravdu, dobila sam i informaciju da je rashodovano oružje prodavano firmi GIM po ceni od 30 dinara po kilogramu, a imam osnovanu sumnju da se prodaje na crnom tržištu po stostruko većoj ceni, pa vi izračunajte koliko je profit od toga“, navela je potpredsjednica Stranke slobode i pravde.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar