Главно РС и матица

Вучић: Српски кадети никоме нису сметали у Маутхаузену, али сметају у Јасеновцу

ЗАХВАЛИО СЕ ДОДИКУ НА ДОГОВОРУ ДА СЕ ГРАДИ МЕМОРИЈАЛНИ КОМПЛЕКС У ДОЊОЈ ГРАДИНИ
  • Александар ВУЧИЋ: „Не мислим да је далеко дан када ће нам неко говорити: питање је ко је ту у Јасеновцу и да ли је неко страдао“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао да је захвалан Републици Српској и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику на заједничкој идеји да у Доњој Градини буде изграђен меморијални центар посвећен жртвама усташког логора Јасеновац из Другог свјетског рата.

„Додик и ја смо се договорили о томе и веома сам му захвалан, као и Српској. Очекујемо да снажна америчка компанија изађе са предлогом како ће да изгледа тај меморијални центар. Велики новац ћемо уложити у Доњу Градину“, рекао је Вучић новинарима у Тителу.

Он је изразио увјерење да ће сва српска дјеца и сви људи жељети да, без обавезе, посјете тај меморијалан центар и одају почаст великомученицима.

„Више нико неће моћи да нам забрањује да посећујемо меморијалне центре и одређује по којим правилима да одајемо почаст“, рекао је Вучић.

Коментаришући забрану уласка у Хрватску делегацији Војске Србије, која је требало да присуствује обиљежавању Дана јасеновачких мученика, Вучић је рекао да је хрватска полиција била обавјештена о тој посјети.

Не видим да је у униформи српског војника била каква увреда. Није то усташка униформа. Нека они имају своје истине, а ми ћемо да говоримо једну истину оно што се догодило“, рекао је Вучић.

Он је додао да српски кадети никоме нису сметали у Маутхаузену, али да сметају Јасеновцу.

Не мислим да је далеко дан када ће нам неко говорити: питање је ко је ту у Јасеновцу и да ли је неко страдао“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија наставити да јача све родове своје војске, која мора да буде довољно снажна да „заштити Србију од уљеза“.

„Будући да смо ми војно неутрална земља, морамо да се водимо оном народном – у се и у своје кљусе. Морамо сами да јачамо војску јер не можемо да очекујемо да нам ико помогне. Задовољан сам јер је Војска Србије снажнија него што је икад била„, рекао је Вучић.

Говорећи о изборима на Космету, Вучић је рекао да су различити инострани представници вршили притисак на неке људе који би требало да се кандидују против Српске листе.

„То ће Србе додатно да уједини. Само нека наставе то да раде, Српска листа ће однети, по мом мишљењу, велику победу“, рекао је Вучић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар