Главно РС и матица

Вучић: Столтенберг је потврдио важност Кфора

НАГЛАСИО ДА ЈЕ СА ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАРОМ НАТО РАЗГОВАРАО О МНОГИМ ПИТАЊИМА ВАЖНИМ ЗА РЕГИОН

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је задовољан разговорима које је имао са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, који је дао јасан одговор о очувању мира и стабилности.

„Имали смо одређених питања о одређеним нагађањима и добили смо јасан одговор генералног секретара. Он је истакао важност КФОР-а. Мислим да ће то довести смирење у срцима људи, не само на Косову и Метохији, већ у целом региону“, рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре.

Вучић је пренио да је са Столтенбергом разговарао о многим питањима од значаја за регион, а и о свим питањима у вези с Косовом и односу Београда и Приштине, доњем ваздушном простору и процесу дијалога.

Вучић је рекао да је указао на то да је Србија посвећена сто посто процесу дијалога и да ће дати све од себе да дође до компромиса у дијалогу под окриљем ЕУ.

Он је изразио очекивање да ће имати то довољно снаге да процес буде завршен позитивно, и да очувају мир и стабилност, а да се избјегну насиље и инциденти.

Он је изразио велику захвалност Столтенбергу јер је увијек спреман на разговор о свему што је важно за Србију и кад год имају проблеме отворен је за разговоре о тешким питањима из региона како би се ситуација смирила.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар