Главно РС и матица

Вучић у Паризу: Јеремићева власт је печатирала косовску независност

„А СРБИЈА СЕ ДАНАС БОРИ ДА ПОКУША ДА ИЗ АМБИСА УРАДИ НЕШТО ЗА КОСОВО“
  • „Кофере нећу да пакујем свакако, али Саша Јанковић увек размишља о коферима, грчењу, коферима или шта би да носи по коферима. Ја о коферима никад нисам размишљао, бићу у Србији, борићу се за грађане Србије“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је у Паризу да се Србија данас бори да из амбиса уради нешто око Косова, пошто је претходна власт печатирала косовску независност.

„То ми говори човек, ако мислите на оно о чему је говорио господин (Вук) Јеремић, који је ставио не само печат већ и залепио претходно коверат а онда и восак додао на коверат косовске независности, заједно са претходним руководством, инсистирајући на глупом, неодговорном и неозбиљном питању за Међународни суд правде и тиме умногоме отежао наш положај да се данас боримо и из амбиса у који су нас довели и покушамо нешто да урадимо око Косова“, рекао је Вучић новинарима.

Послије учешћа на годишњем састанку Европског савјета за међународне односе (ЕЦФР) у Паризу, Вучић је рекао и да не размишља ни о каквом „паковању кофера“, већ о томе како да настави да се бори за Србију и њене грађане „који добро знају ко ради добро а ко не ради ништа“.

„Кофере нећу да пакујем свакако, али Саша Јанковић увек размишља о коферима, грчењу, коферима или шта би да носи по коферима. Ја о коферима никад нисам размишљао, бићу у Србији, борићу се за грађане Србије“, рекао је Вучић.

Он је додао да је напредак који Србија прави „све видљивији“ и додао да је то разлог зашто је „код неких нервоза све већа“.

„Зато они траже по сваку цену и на сваки начин да покушају увредама и претњама неког да уплаше“, рекао је Вучић.

Вучић је данас у Паризу учествовао на панелу „Западни Балкан: Европска унија и надметање великих сила“, заједно са албанским премијером Едијем Рамом и македонском министарком одбране Радмилом Шекеринском.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар