Главно РС и матица

Вучић због заоштравања на сјеверу КиМ сазива Савјет за националну безбједност

КУРТИ: ОВО СА ТАБЛИЦАМА НИЈЕ ЖЕЉА КОСОВА* ВЕЋ – НАМЕТАЊЕ СРБИЈЕ
  • „Не желимо да ометамо кретање грађана Србије, нити дестабилизацију. Возила са српским таблицама која улазе на територију Косова* на свим граничним прелазима ће добити привремене регистарске таблице“

ШИПТАРСКИ премијер Косова Аљбин Курти рекао је данас да успостављање реципроцитета за постављање привремених косовских таблица за аутомобиле са српским регистарским ознакама није жеља Косова, већ наметање Србије.

Курти је рекао да није намјера да се наруши кретање српских грађана на Косову, нити дестабилизује, већ да је ријеч о поштовању споразума договорених у Бриселу.

„Привремене таблице нису наша жеља, већ наметање с друге стране. Наши грађани плаћају десет година овакаве таблице на улазу у Србију“, рекао је он.

Према његовим ријечима, мјере које су данас предузете су легалне и у потпуности су у складу са роком за уклањање таблица КС.

„Министарство унутрашњих послова данас је предузело потребне радње на одузимању свих незаконитих ознака на територији Републике Косова, као и на свим граничним прелазима. Без обзира на националност власника аутомобила неважећих регистарских ознака, они се одузимају“, рекао је Курти.

Додао је да ће на свим граничним прелазима на Косову возила са српским таблицама која улазе на територију Косова добити привремене регистарске таблице.

„Као премијер кажем да радње које су данас предузели надлежни органи за спровођење овог споразума нису уперене против српских држављана. Они немају за циљ да ометају слободно кретање грађана Србије, нити да изазову дестабилизацију“, рекао је Курти.

Поводом забране кретања возила са српским таблицама на Косову и Метохији, предсjедник Србије Александар Вучић је за сутра заказао сједницу Савјета за националну безбједност.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар