Главно РС и матица

Вучић: Земанове речи о Косову остале су у нашим срцима – показао је храброст какву нико није

„ПОКАЗАО ЈЕ КАКО ВЕЛИКИ И ХРАБРИ ЉУДИ ПРАВЕ ИСТОРИЈУ И ТО НИКАДА НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ“
  • Предсједник Србије навео да је трговинска размјена са Чешком 2022-ге била 1,7 милијарди евра прошле, а да може премашити двије милијарде ове године: „Имамо много заједничких пројеката, улагања у наменску индустрију о чему разговарамо, а данас ћемо у Београду отворити обновљену Чешку кућу. Ми не продајемо оружје ни Русији ни Украјини, али ћемо продавати многим другима“

ТЕШКО да познајем неког ко има такву популарност у једној земљи као што предсједник Чешке Милош Земан има у Србији, а то је зато што је показао храброст какву нико у Европи није, он је показао како велики и храбри људе могу да праве историју и српски народ и грађани Србије то што је рекао никада неће заборавити, рекао је предсједник Александар Вучић на конференцији за новинаре.

– То што је Земан рекао о Косову остало је у срцима наших грађана, Земан је показао храброст какву нико није – истакао је предсједник Србије.

Према његовим ријечима, Србија и Чешка имају искрено пријатељство, односи двије држава су напредовали, 2,8 пута је увећана трговинска размјена у посљедњих 10 година.

Трговинска размјена са Чешком износи 1,7 милијарди евра прошле, а Вучић очекује да пређе две милијарде ове године.

Двије земље имају много заједничких пројеката, улагања у намјенску индустрију о чему разговарамо, а данас ћемо у Београду отворити обновљену Чешку кућу. Ми не продајемо оружје ни Русији ни Украјини, али ћемо продавати многима другима – рекао је Вучић.

Навео је да Земан и он поштују територијални интегритет Украјине.

– Слаћемо и даље хуманитарну помоћ Украјини, Србија је једина која није уводила санкције Руској Федерацији и лако је то могуће објаснити с обзиром на територијални интегритет наше земље и искустава са санкцијама – подвукао је Вучић.

(РТС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар