Главно РС и матица

Вулин и Ђорђевић: Брнабић није понудила оставку – нема сукоба у Влади Србије

НОВОСТИ: ДОШЛО ДО ОКРШАЈА ИЗМЕЂУ ПРЕМИЈЕРКЕ И НЕНАДА ПОПОВИЋА ПОВОДОМ ЊЕГОВОГ ЛГБТ
  • У отворени вербални сукоб Брнабић и Поповића умијешале су се наводно и министарке Зорана Михајловић и Јадранка Јоксимовић отворено бранећи колегу, послије чега је премијерка понудила оставку

МИНИСТРИ одбране и рада Александар Вулин и Зоран Ђорђевић демантовали су данас наводе у медијима да је премијерка Ана Брнабић понудила оставку и додали да у Влади Србије нема сукоба.

Вулин је након скупа „Балкан – зона мира, разумевања и договора“ казао новинарима да се на сједници Владе то није десило и да Ана Брнабић није понудила оставку.

„Сваки министар има своје мишљење као и председница владе, али имамо право само на једну политику, а то је политика очувања државног јединства, просперитета. Све остале размирице, различити погледи на свет, па сви их имамо, тако да овоме не бих придавао значај“, казао је Вулин у хотелу „М“.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да у Влади Србије нема сукоба и да се њен квалитет заснива на одлукама које се демократски доносе.

„Да ли мислите да постоји сукоб у Влади и да би председница која води Владу због ситних и различитих мишљења нудила оставку. Влада је изнад свега тога“, казао је Ђорђевић.

Вечерње новости објавиле су данас да је предсједник Србије Александар Вучић одбио оставку коју је у петак понудила премијерка Ана Брнабић послије сједнице Владе Србије, због полемике о твиту министра Ненада Поповића у којем је, по њеном мишљењу, изнио дискриминаторске ставове о ЛГБТ популацији.

Према наводима Вечерњих новости, у отворени вербални сукоб Ане Брнабић и Ненада Поповића умијешале су се и министарке Зорана Михајловић и Јадранка Јоксимовић отворено бранећи колегу, послије чега је премијерка понудила оставку.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар