Glavno RS i matica

Vulin: Jasenovačko zlo se ponovilo u „Oluji“

HRVATI ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA SLAVE KAO SVOJ NAJVEĆI PRAZNIK
  • Svaki pokušaj izjednačavanja, svaki pokušaj traženja opravdanja za ‘Oluju’ među Srbima i u njihovom postojanju je kao kada bi SS divizije Holokaust pravdale ustankom Jevreja u Varšavskom getu

NAROD koji etničko čišćenje slavi kao svoj najveći praznik i nije mogao da se odrekne ustaštva i da se pokaje za Jasenovac. Zato što se ustaškim koljačima nose venci u Blajburg, zato što je Srbija ćutala i izvinjavala se, jasenovačko zlo se ponovilo u „Oluji“, rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

On je istakao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prekinuo sa ćutanjem i izvinjavanjem za tuđe grijehe, zatražio pravdu i kaznu i rekao kao niko prije njega da se Jasenovac i “Oluja“ neće ponoviti.

Vulin u izjavi za javnost kaže da se Srbija danas sjeća velikog pogroma, istrebljenja Srba, zločina za koji nema kazne.

Prema njegovim riječima, „Oluja“ je besprimjerni zločin i ne može imati opravdanje, nigdje i nipošto.

„Svaki pokušaj izjednačavanja, svaki pokušaj traženja opravdanja za ‘Oluju’ među Srbima i u njihovom postojanju je kao kada bi SS divizije Holokaust pravdale ustankom Jevreja u Varšavskom getu. Ne smemo prestati da tražimo pravdu za pobijene, proterane i opljačkane Srbe“, poručio je ministar Vulin.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar