Главно РС и матица

Вулин: Најновију опрему и наоружање из Русије добиће Војска и полиција Србије

НАГЛАСИО ДА О ПОДРОБНОСТИМА НЕ МОЖЕ ГОВОРИТИ ПРИЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ
  • Александар ВУЛИН у интервјуу новинској агенцији РИА Новости: „Историја је показала да је свака русофобија такође србофобија. Никада се није десило да је неко напао Русију а да није напао Србију, то је правило”

ВОЈСКА и полиција Србије ће, у складу са постојећим споразумима и уговорима, добити најновију опрему и наоружање из Русије, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он у интервјуу за агенцију РИА Новости није изнио детаље, али је рекао да ће војска и полиција Србије, на основу претходно закључених споразума и уговора са Руском Федерацијом, постати много јаче.

„О томе не можемо говорити док се не догоди. Али, апсолутно је сигурно да ће војска и полиција полиција куповати најсавременије технологије, између осталог и оне које производи Руска Федерација”, рекао је Вулин, пренио је Танјуг.

Поновио је да ће Србија под садашњим руководством строго поштовати војну неутралност, да се неће придружити НАТО и неће подржати санкције Русији.

„Све док је Александар Вучић председник Србије и док сам ја у безбедносним структурама, Србија неће постати чланица НАТО и строго ћемо водити рачуна о очувању наше војне неутралности”, истакао је Вулин.

Поновио је да Србија никада неће подржати санкције Русији или антируску хистерију.

„Историја је показала да је свака русофобија такође србофобија. Никада се није десило да је неко напао Русију а да није напао Србију, то је правило”, сматра Вулин.

Такође је рекао да ће Србија и Русија развијати сарадњу у борби против тероризма, трговине дрогом и организованог криминала.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар