Главно РС и матица

Вулин: Ово је војска која сме да каже да се супротстављала агресији НАТО пакта

СВЕЧАНОСТИ У „МИЛОШЕВОМ ТАКОВУ“ ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА ШКОЛОВАЊА НОВЕ КЛАСЕ ПОДОФИЦИРА
  • Министар одбране Србије Александар ВУЛИН: „Ово је војска која је поносна на себе и на своју прошлост и која је поуздана у своју будућност. Ово је војска која сме да каже да је војска српског народа где год српски народ живи

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин рекао је данас на свечаној промоцији најмлађих подофицира Војске Србије у Такову да је држава јака онолико колико и њена војска, а слободна само онолико колико може да одбрани своју слободу.

„Ово је војска која је поносна на себе и на своју прошлост и која је поуздана у своју будућност. Ово је војска која сме да каже да се супротстављала агресији НАТО пакта, војска која сме да каже да је војска српског народа где год српски народ живи“, рекао је Вулин на свечаности у Спомен-комплексу Други српски устанак.

Он је истакао да је Војска Србије данас богатија за подофицирски строј, а држава Србија за осјећај сигурности, стабилности и мира, те поручио да докле год има овакву војску, Србија ће бити мирна, сигурна и стабилна, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Предсједник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић рекао је да ће се од данас промоција подофицира Војске Србије обављати „у Милошевом Такову“, одакле су и устаници прије више од два вијека кренули у ослобађање Србије и гђе је започет Други српски устанак.

Свечаности поводом завршетка школовања 14. класе Основног курса за подофицире и 46. класе Средње стручне војне школе, и њиховог промовисања у први подофицирски чин, присуствовали су и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и чланови проширених колегијума.

Свечаност је завршена дефилеом јединица и атрактивним налетима „орлова“ и хеликоптера „гама“, Ратног ваздухопловства Војске Србије, а присуствовали су и команданти јединица и главни подофицири бригада и центара за обуку Војске Србије, представници Министарства одбране и Војске Србије, локалне самоуправе, родбина и пријатељи најмлађих водника.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар