Главно РС и матица

Вулин: Србија не треба да буде чланица ЕУ ако треба да лијечи хрватске комплексе

„АКО ПУТ У ЕУ ВОДИ ПРЕКО ХРВАТСКЕ И ЊЕНИХ УСЛОВА – БОЉЕ ДА И НЕ ПУТУЈЕМО“
  • Министар унутрашњих послова Србије: Министар (спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић) Радман није славио Дан победе. Земља коју је модерна Хрватска наследила, звала се НДХ и она је била поражена. Хрватска настала насилном сецесијом и разбијањем Југославије, а признањем Косова 2008. године је покушала да разбије Србију“

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да Србија никада не треба да буде чланица ЕУ ако је услов за то да својим „ћутањем и понижавањем лијечи хрватске комплексе“.

„Ако пут у ЕУ води преко Хрватске и њених услова, боље да и не путујемо. Славећи Дан победе, положио сам венац првим антифашистичким министрима полиције у земљи у којој је Србија тада била, и то као сила победница. Министар (спољних и европских послова Хрватске Гордан Грлић) Радман није славио Дан победе, земља коју је модерна Хрватска наследила, звала се НДХ и она је била поражена“, наводи се у писаној изјави министра Вулина.

Он је додао и да је Хрватска настала „насилном сецесијом“ и разбијањем Југославије, а да је признањем Косова 2008. године „покушала да разбије Србију“.

„Нећу да прећутим колико је бедно и лицемерно када се министар Радман заклиње у принцип непроменљивости граница. Ако је Косово независно зато што је то ‘реалност’, каква је реалност у Републици Српској? И, још увек чекам одговор зашто је комадање Србије допринос миру, а уједињење Срба допринос немиру на Балкану“, рекао је Вулин.

Хрватски министар претходно је оцијенио да Вулин „промовише поражену великосрпску политику“ и да неутемељено приговара Хрватској, „која никада није имала аспирације на туђу територију, нити је тражила ревизију граница“.

Вулин је прије тога Хрватску и тзв. Косово назвао „браћом по оружју“ и додао да би Грлић Радман волио да може да распореди „окупационе снаге на простору Србије“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар