Главно РС и матица

Вулин: Шта Хрватска слави у Книну очишћеном од Срба ако „Олуја“ није етничко чишћење?

„БОРИС МИЛОШЕВИЋ НИЈЕ ДОВУЧЕН У КНИН ДА БИ СРБИМА БИЛО БОЉЕ“
  • Није довољно спустити цвет на једно од места убијања Срба, па рећи да је протеривање 250.000 и убијање 2.000 Срба у `Олуји` чин милосрђа

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин сматра да члан СДСС-а Борис Милошевић није „довучен у Книн“ на хрватску прославу „Олује“ да би Србима било боље, већ да би хрватски политичари могли да га користе као аргумент за нападе на Србију и доказ да су Срби разједињени.

Поводом изјаве хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да је нетачна тврдња предсједника Србије Александра Вучића да је Олуја била највеће етничко чишћење у Европи послије Другог свјетског рата, Вулин је упитао: шта Хрватска тачно слави у Книну очишћеном од Срба, ако Олуја није била етничко чишћење?

Вулин је и поводом оцјене Радмана да се Вучић мијеша у унутрашња политичка питања Хрватске, указао да није довољно наћи Србина који учествује у прослави протјеривања властитог народа да би Олуја постала легитимна, саопштено је из Министарства одбране Србије.

– Није довољно спустити цвет на једно од места убијања Срба, па рећи да је протеривање 250.000 и убијање 2.000 Срба у `Олуји` чин милосрђа. Није довољно причати о казнама за злочине, а од Готовине правити хероја, није довољно напасти Вучића да би лаж постала истина – закључио је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар