Главно РС и матица

Вулин: Свако развлашћивање Српске угрожава физички опстанак Срба у БиХ

„РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ СТВОРЕНА ДА СЕ СРПСКОМ НАРОДУ НИКАД ВИШЕ НЕ ПОНОВИ ЈАСЕНОВАЦ“
  • Александар ВУЛИН: Они се стално позивају на владавину права. А да ли се неко сећа да је Уставни суд БиХ донео одлуку о Мостару по којој морају да се спроведу избори? До дана данашњег се то није спровело!“

МИНИСТАР одбране Александар Вулин изјавио је да је очигледно да се иде на потпуно развлашћивање Републике Српске и кршење Дејтонског споразума.

„На то да Република Српска постане ‘празна љуштура’ која ништа не гарантује својим грађанима. Република Српска је настала вољом српског народа, 9. јануара, вољом српског народа основана је да би сачувала Србе од јасеновачког геноцида. Да им се то више никад не понови. Свако смањивање, умањивање, пражњење капацитета Републике Српске је озбиљна опасност за физички опстанак српског народа. Не политички, већ за физички опстанак“, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин  за Пинк, према саопштењу Прес-службе МО.

Нагласио је да је прво донесена одлука да Република Српска нема право на свој датум оснивања и да нема право на свој празник.

„Сад сте донели другу одлуку по којој кажете ‘пољопривредно земљиште припада БиХ’. Следећа одлука која се припрема је да све шуме и све воде припадају БиХ“, додао је министар одбране.

Како каже, у Републици Српској нема рудника злата, али су ту хидроенергетски потенцијал, Дрина, шуме, што су све ствари које су предност Републике Српске.

„Сад ћете и то да им узмете? Па како мислите да Република Српска ћути и посматра све то. Они се стално позивају на владавину права. Пре свега, тај Уставни суд је морао после пет година да буде замењен новим. Али, ако и ту чињеницу занемаримо, да ли се неко сећа да је Уставни суд донео одлуку о Мостару по којој морају да се спроведу избори? До дана данашњег се то није спровело. То нема везе, то није важно“, навео је Вулин.

Рекао је да Странка демократске акције на свом конгресу прије неколико мјесеци донијела платформу у којој каже да је њихов стратешки циљ укидање Републике Српске.

И то се управо ради, закључио је Вулин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар