Главно РС и матица

Вулин: Војска Србије у 2019. ће добити нове хеликоптере, тенкове и борбена возила пешадије

НАЈАВИО УГОВОРЕ О КУПОВИНИ ДРОНОВА, А ЗА СВЕ ВОЈНИКЕ - НОВИЈЕ ОРУЖЈЕ И УНИФОРМЕ
  • Само када имате моћну, организовану војску, можете бити сигурни да ће мало ко или нико и помислити да се према вама понаша и говори језиком силе
  • Српско национално питање није решено, и у 2019. години као и у свакој години пре и свакој години после, радићемо све да српско национално питање буде решено у миру

МИНИСТАР одбране Александар Вулин рекао је да ће у 2019. години бити настављен процес јачања и обнављања Војске Србије.

„2019. године ова земља ће бити снажнија за нове борбене и неборбене хеликоптере, за нове тенкове и за нове БРДМ-ове“, казао је Вулин на пријему поводом новогодишњих и божићних празника у Дому гарде на Топчидеру, а саопштило је Министарство одбране.

Он је рекао да очекује да ће бити склопљени споразуми о куповини беспилотних летјелица, као и да ће сваки војник бити опремљен новијим наоружањем и новим униформама.

„Само када имате моћну, организовану војску, можете бити сигурни да ће мало ко или нико и помислити да се према вама понаша и говори језиком силе“, казао је Вулин.

Он је оцијенио да је пред Србијом година пуна изазова у којој се формирају паравојске и говори о стварању „Велике Албаније“, као и да је много оних који би вољели да виде Србију понижену и поражену.

„Српско национално питање није решено, и у 2019. години као и у свакој години пре и свакој години после, радићемо све да српско национално питање буде решено у миру“, рекао је Вулин.

Свечаности на Топчидеру присуствовали су министри у Влади, високи државни представници, представници вјерских заједница, чланови војно-дипломатског кора, припадници Министарства одбране и Војске Србије, као и бројне личности из јавног живота, наводи се у саопштењу.

У Дому гарде наступили су Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије и Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Приказан је и филм у продукцији Војно-филмског центра „Застава филм“, који представља најзначајније резултате Министарства одбране и Војске Србије у претходној години, додаје се у саопштењу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар