Главно Свијет

Зафрановић тражи спонзоре за филм „Дјеца Козаре“ – долази и у Бањалуку

ВЕЛИКИ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕР ПОСЉЕДЊИХ ДЕСТАК ГОДИНА ЖИВИ И РАДИ У ПРАГУ
  • За „Глас Српске“ рекао: „Видјећемо шта ће бити у Бањалуци. У сваком случају покушаћу да нађем и коопродуценте у Хрватској, јер мислим да је и њој потребан један такав филм и да је то начин да она са себе скине сјену усташтва

ЈЕДАН од највећих екс-југословенских и европских филмских режисера Лордан Зафрановић боравиће 2. и 3. марта у Бањалуци те ће се том приликом састати са културним радницима из Српске с којима ће разговарати о својим плановима да сними филм „Дјеца Козаре“.

Потврдио је ово за „Глас Српске“ сам Зафрановић који је истакао да је циљ ове посјете да се пронађу евентуални партнери из Српске који би финансијски подржали снимање тог историјског филма који се бави страдањем дјеце са Козаре у вријеме НДХ.

„У овом тренутку не могу вам више рећи, јер је организацију мог доласка у Бањалуку на себе преузео продуцент овог филма“, истакао је он додајући да ни након свих перипетија у вези са сценаријем није одустао од снимања  филма.

Филмски центар Србије је средином прошле године одлучио да финансијски подржи снимање филма, али, како каже Зафрановић, ради се о средствима која нажалост нису довољна за снимање великог и захтјевног филмског пројекта на којем он ради већ готово 30 година.

„Видјећемо шта ће бити у Бањалуци. У сваком случају покушаћу да нађем и коопродуценте у Хрватској, јер мислим да је и њој потребан један такав филм и да је то начин да она са себе скине ту сјену усташтва“, поручио је Зафрановић који посљедњих десетак година живи и ради у Прагу.

(Глас Српске)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар