Главно Свијет

Захарова: Ђукановић оптужује Русију у нади да ће тако повратити изгубљену власт

ОН ОПТУЖИО МОСКВУ ДА ПОДРИВА ЦРНУ ГОРУ И ПОМАЖЕ ВЕЛИКОСРПСКИМ АМБИЦИЈАМА БЕОГРАДА

ПOРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да су оптужбе црногорског предсједника Мила Ђукановића на рачун Русије о мијешању у унутрашње ствари Црне Горе покушај обнове власти под покровитељством Ђукановића.

Захарова је оцијенила да група око црногорског председника упорно наставља да игра на црквену карту, а да је циљ унијети забуну, подијелити Црногорце на пријатеље и непријатеље и подићи степен напетости у друштву у циљу обнове власти под покровитељством Ђукановића, преноси РИА Новости.

Указала је да се истовремено марљиво скрива чињеница да је под претходном владом, која је била усмјерена на такозвани евроатлантски избор, игнорисано мишљење значајног дијела становништва Црне Горе, јавља Танјуг.

Захарова је указала да је такав презрив однос према сопственом народу постао извор проблема, а не мијешање споља.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у недјељу је оптужио Русију и Руску православну цркву за ревизионизам и дестабилизацију Црне Горе у, како је саопштено из његовог кабинета, покушају да удовољи „империјалним амбицијама” званичне Москве и „великосрпским амбицијама Београда”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар