Главно Свијет

Захарова: Рамина изјава о уједињењу Албаније и Косова апсолутно је неприхватљива

НАГЛАСИЛА ДА „КОНЦЕПТ СРПСКОГ СВИЈЕТА НИЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА МЕЂУНАРОДНИМ ПРАВОМ“
  • Портпарол Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: Промовисање планова за стварање „велике Албаније“ грубо противријечи одредбама Резолуције Савјета безбједности УН 1244 и подрива стабилност у региону. Посебно је чудно чути да се кршење темељног документа за косовско рјешење проглашава кључним циљем политичке каријере лидера једне од земаља балканског региона

ИЗЈАВА премијера Албаније Едија Раме о уједињењу земље са Косовом је апсолутно неприхватљива – изјавила је Марија Захарова.

Званична представница Министарства иностраних послова Русије притом је нагласила да промовисање планова за стварање „велике Албаније“ грубо противријечи одредбама Резолуције Савјета безбједности УН 1244 и да подрива стабилност у региону.

„Посебно је чудно чути да се кршење темељног документа за косовско рјешење проглашава кључним циљем политичке каријере лидера једне од земаља балканског региона“, истакла је Захарова.

Оцијенила је да се такви дефектни наступи не уклапају у контекст напора Београда и Тиране да створе јединствено тржиште. И додала:

„Рачунамо на адекватну реакцију западних покровитеља пројекта косовске„ државности“ на ову очигледну провокацију. Изузетно је изненађујуће што им не сметају такви субверзивни позиви, док нападају Београд у вези са његовим оправданим хуманитарним концептом „српског свијета“ који није у супротности са међународним правом“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар