Главно Странке

Засад најбоље шансе да дођу на чело СДС имају Миличевић и Шаровић

ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА РАДИ НА СВОЈОЈ НОВОЈ КАНИДАТУРИ, АЛИ БЕЗ РЕЗУЛТАТА НА КОЈЕ ЈЕ РАЋУНАО
  • У предности је Милан Миличевић,којег ћепоред Теслића, Шамца, Сокоца и Пала, подржати и одбори СДС у Зворнику, Сребреници, Братунцу, Шековићима, Власеници, Лакташима и Источној Илиџи

МИЛАН Миличевић, Мирко Шаровић, Мићо Мићић и Вукота Говедарица, састали су се прије неколико дана, како би договорили ко би од њих требало да буде кандидат за предсједника странке, сазнаје АТВ.

Извор из странке каже да на састанку ипак нису сви наступали искрено. Иако мање више сви, барем у јавности, заговарају то да се на крају искристалише један кандидат, Вукота Говедарица, тврди наш извор, на терену ради само у своју корист.

Како сазнајемо, Мићић је од Говедарице тражио да обојица повуку своје кандидатуре и договор препусте Миличевићу и Шаровићу, који и имају највећу подршку. Говедарица на то, ипак, није пристао.

Избори у СДС се свакако ближе. Мирко Шаровић је, у унутастраначкој трци, добио подршку прњаворског одбора. То ипак не утиче много на предност коју до сада има теслићки начелник, Милан Миличевић.

АТВ-ов извор из странке каже да је, упркос Говедаричином плану да он буде нови-стари предсједник странке, врло извјестан сценарио у коме ће двојац са највише подршке, Милан Миличевић и Мирко Шаровић, међусобно договорити ко ће од њих двојице бити јединствени кандидат и, на крају, и лидер партије.

У сваком случају то не би требало да буде Вукота Говедарица, сматрају у прњаворком СДС-у.

На крају би, по свему судећи, трка и могла да спадне само на Миличевића и Шаровића, јер подршке Вукоти Говедарици скоро па и нема, а Мићо Мићић, кога је предложио бијељински одбор, сматра да би странка требало да се окупи око једног човјека.

Мићић ће, како сазнајемо, подржати Миличевића. Наш извор каже да чак ни општински одбор у Гацку, из којег долази Вукота Говедарица, још није дефинитивно одлучио. И они би могли да предложе Мирка Шаровића.

Како АТВ сазнаје, лобирање актуелног лидера партије на терену иде до те мјере да је око себе покушао ујединити све крајишке општине, али је и тај покушај  пропао. С друге стране, ни Мирко Шаровић, чини се, нема подршку своје регије. Романија је стала уз Милана Миличевића.

„У времену када нам је потребна консолидација странке и када желимо да вратимо Српску демократску странку на чело Републике Српске, нама је потребан човјек који побјеђује у условно речено “западном дијелу”. Човјек који умије да се носи са садашњим врхом власти у Српској и да их побједи. Управо је такав Милан Миличевић,“ саопштено је из СДС-а романијске регије.

Мирка Шаровића предложио је и Вукота Говедарица, али извор из странке тврди да је то само добро испланирана представа. План актуелног предсједника странке је, како сазнајемо, био да изгура Шаровића, и сам се кандидује за новог-старог лидера партије.

По свему судећи, тај план за Говедарицу неће имати срећан крај, јер је све више оних у СДС-у који јавно излазе са ставом да се није показао као вођа и да би на то мјесто требало да дође неко нови.

За сада води Милан Миличевић,којег ће, како сазнајемо, поред Теслића, Шамца, Сокоца и Пала, подржати и одбори у Зворнику, Сребреници, Братунцу, Шековићима, Власеници, Лакташима и Источној Илиџи.

Предсједник СДС-а биће биран на сједници страначке Скупштине која би требало да буде одржана до средине јуна. Мирко Шаровић и Милан Миличевић данас се нису јављали на телефон.

(АТВ)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар