Главно Федерација/БиХ

Звиздић Палмеру: Евроатлантске интеграције остају главни спољнополитички приоритет БиХ

КАО ПРИМЈЕР ДОБРОСУСЈЕДСКЕ САРАДЊЕ НАВЕО ДОГОВОР О ГРАНИЦИ СА ЦРНОМ ГОРОМ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић истакао је, у разговору са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, да евроатлантске интеграције остају главни спољнополитички приоритет БиХ.

Звиздић је навео да се на унутрашњем плану ради на свеобухватним реформама да би био створен повољан пословни амбијент, привукле инвестиције, отворила нова радна мјеста и убрзао економски развој, саопштено је из Савјета министара.

Он је информисао Палмера о томе да су институције БиХ испуниле све услове Европске комисије за добијање кандидатског статуса, те да очекује да ће Комисија до краја ове године одобрити БиХ кандидатски статус.

Звиздић је нагласио да БиХ активно учествује и подржава све регионалне програме и пројекте који доприносе повезивању, економском развоју и обезбјеђивању мира и стабилности у региону, а као позитиван примјер добросусједске сарадње навео рјешавање питања границе са Црном Гором.

Он је истакао да би слични уговори требало да буду потписани и ратификовани и са осталим сусједима, да би била трајно стављена тачка на приче о границама на западном Балкану и релаксирани политички односи у региону, истиче се у саопштењу.

Палмер је истакао да САД остају посвећен пријатељ БиХ у реформским процесима и евроатлантским интеграцијама.

Састанку у Сарајеву присуствовао је и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар