Главно Федерација/БиХ

Звиздић тражи одлазак Себије Изетбеговић; Бакир: „Мени нико неће постављати ултиматуме!“

СДА ЗБОГ ПОРАЗА У САРАЈЕВУ УШЛА У ФАЗУ НОВИХ ПОДЈЕЛА И ПОТРЕСА
  • Денис ЗВИЗДИЋ: „Предсједник Кантоналног одбора СДА и његови потпредсједници, укључујући и госпођу Изетбеговић, морају одступити с функција које имају у странци. Ово је једини начин да се СДА спаси и да се покуша вратити повјерење бирача. Странка се мора ресетовати“

ГЛАВНА муслиманска партија БиХ – Странка демократске акције – ушла је у фазу нових унутрашњих подјела и турбуленција.

Бакир Изетбеговић, лидер СДА – пред тешким је избором: кога се одрећи супруге Себије и Асима Сарајлића или Дениса Звиздића?

Звиздић, који је потпредсједник СДА и замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ, јавно је упозорио да ће напустити партију уколико у њој не дође до темељитих кадровских промјена и „преузимања одговорности за катастрофалне резултате на локалним изборима“.

Присталице и интернет-плаћеници клана Изетбеговић одмах су Звиздића оптужили да је уцјењивач и да он стоји иза свега што је Аљоша Чампара урадио посљедњих мјесеци.

Звиздић тражи да се из врха СДА уклоне Асим Сарајлић и Себија Изетбеговић. И указује:

„Предсједник Кантоналног одбора СДА и његови потпредсједници, укључујући и госпођу Изетбеговић, морају одступити с функција које имају у странци. Ово је једини начин да се СДА спаси и да се покуша вратити повјерење бирача. Странка се мора ресетовати. Да је СДА побиједила на нивоу Кантона Сарајево, ко би први понио ловорике због побједе? Па наравно Кантонални одбор. Међутим, сада када је СДА доживјела понижавајући, брутални пораз, они бјеже од одговорности!“

Подсјетио је на афере ‘Сарајлић’ и ‘Респиратори’ и оцијенио да је у  вријеме пандемије стање у здравству било несређено и хаотично.

Био је категоричан:

„Промјене морају кренути из Сарајева!“

Изетбеговић је поводом „Звиздићевог ултиматума“ рекао:

„Нисам очекивао овакав став Звиздића. Његове важне ставове често сазнајем из медија. Ми смо о овим темама разговарали прије пар дана, и договорили у ком смјеру идемо. Он није имао ништа против. То ме мало изненадило. Ми се јако дуго познајемо. Господин Звиздић је увијек имао моју веома снажну подршку у свим битним стварима. Нарочито у вези кандидатура. Мене помало чуди, не само ова сад изјава, него и његов однос у овој кризи коју имамо, гдје су неки људи пољуљани“.

Још је додао: „Направио је мало лошу процјену, и сада ће имати прилику да упозна мене. Ја нисам човјек којем се дају ултиматуми, нити мислим да треба давати ултиматуме прослављеним командантима, попут господина Фикрета Превљака. Он је, уосталом, већ понудио оставку. Генерално, мислим да није била добра ријеч да неко нешто мора урадити, јер се онда јако смањује шанса. Људи не воле кад им се командује, они су изабрани. Ако треба да сносе посљедице они који су гријешили, прво ћемо видјети који су то. Па ће онда да иду. Неће им наређивати ни Бакир Изетбеговић а неће ни господин Звиздић“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар