Коментари Одабрано

Анђелковић: Ко мимо Српске намеће санкције Русији – саботира и опстанак БиХ

„ДОДИК ПОВОДОМ КиМ, НАТО И РУСИЈЕ ШТИТИ ИНТЕРЕСЕ РС, АЛИ И БРАНИ УСТАВНИ ПОРЕДАК У БиХ“
  • Драгомир АНЂЕЛКОВИЋ: Сви потези у циљу саботирања односа са Москвом су нелегални, не само када је ријеч о Републици Српској, већ у цијелој БиХ. Они који у структурама БиХ на разне начине подривају односе БиХ и Русије то раде противно вољи једног народа и једног ентитета, значи – раде нелегално
  • „Евидентно је да Запад нема моћ да истјера своје у БиХ и наметне санкције Русији и зато сад почиње широка акција дезинформација да те санкције постоје. Њих нема и сваки покушај да се неуставно наметну је једна врста саботирања опстанка БиХ“

ДОСЉЕДАН став предсједника Републике Српске Милорада Додика о питањима неувођења санкција Русији, непризнавања самопроглашеног Косова и одбијања чланства у НАТО двоструко је значајан јер тиме се штите интереси Српске и брани уставни поредак БиХ, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Навео је да Додик досљедношћу прво штити интересе Српске која има виталан интерес да развија добре односе са Москвом.

Он сматра да је неприхватљиво да те односе неко руши јер тиме се, према принципу бумеранга, угрожава Бањалука.

– Сви који руше српско-руске односе то раде да би наудили Београду, а не Русији јер Русија од тих односа и њиховог прекида не може да има превелику штету – рекао је Анђелковић.

Он је указао да Додик својим наступом брани и уставни поредак БиХ јер БиХ, која је уређена као једна врста конфедерације и састављена од два ентитета и три народа, не подразумијева да ико може једнострано да повлачи потезе.

– Сви потези у циљу саботирања односа са Москвом су нелегални, не само када је ријеч о Републици Српској, већ у цијелој БиХ. Они који у структурама БиХ на разне начине подривају односе БиХ и Русије то раде противно вољи једног народа и једног ентитета, значи – раде нелегално, рекао је Анђелковић за Срну.

Он је указао да не постоји ниједна легална одлука у вези са увођењем санкција Русији, поручивши да би опозиција у Републици Српској требало да стави акцент на то, а не да се служи спиновима и лажима.

– Опозиција Српске би требало да осуди рушење уставног поретка од неких кругова у Сарајеву, а не да неосновано напада званичнике Републике Српске јер ово није питање гдје се треба дијелити и гдје има мјеста политичким свађама. Ово је ствар гдје се мора показати национално јединство јер се брани Република Српска, али и уставни поредак БиХ – рекао је Анђелковић.

Он је истакао да је ту ријеч о пласирању дезинформација да би се створила забуна и у Републици Српској и у БиХ, као и у Москви и на Западу.

– Евидентно је да Запад нема моћ да истјера своје у БиХ и наметне санкције Русији и зато сад почиње широка акција дезинформација да те санкције постоје. Њих нема и сваки покушај да се неуставно наметну је једна врста саботирања опстанка БиХ – закључио је Анђелковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар