Коментари Одабрано

Галијашевић: Изетбеговић рачуна на терористе, намјенску индустрију и подршку Запада

УПОЗОРИО ДА ЊЕГОВО „ПРЕБРОЈАЛИ СМО СЕ“ ТРЕБА ОЗБИЉНО СХВАТИТИ“
  • Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Изетбеговић је прећутао да је његова СДА интегрисана у свјетску организацију „Муслиманска браћа“, а преко ње у глобални тероризам.

А није поменуо намјенску индустрију у којој се производи све – од муниције, стрељачког наоружања, минобацача до самоходних хаубица америчког модела М777 калибра 150 мм

Лидер СДА Бакир Изетбеговић константно најављује сукобе и ратове и мирнодопску психологију свог народа претвара у агресивну да би Бошњаке припремио за рат, изјавио је стручњак за безбједност Џевад Галијашевић.

Коментаришући поруку Изетбеговића „пребројали смо се“, Галијашевић је указао да је то само још једна у низу озбиљних пријетњи које он износи у јавности већ дуго времена.

– Он рачуна на терористе, намјенску индустрију и подршку Запада коју добија. Зато могу да разумијем забринутост која долази из Републике Српске и подручја насељених Хрватима. Ово треба озбиљно схватити – рекао је Галијашевић Срни.

Он је истакао да оно што Изетбеговић није рекао у тој изјави, а што су његови најважнији адути, јесте интеграција СДА у свјетску организацију „Муслиманска браћа“, а преко ње у глобални тероризам.

Према његовим ријечима, глобалне терористичке организације не само што су учествовале у БиХ него су многе, попут Ал Каиде, у њој развиле и унаприједиле своју структуру и војно-техничку моћ, на шта Изетбеговић озбиљно рачуна.

– Постоји још нешто што он није поменуо, а то је намјенска индустрија у којој се производи све – од муниције, стрељачког наоружања, минобацача до самоходних хаубица америчког модела М777 калибра 150 мм које се производе у Новом Травнику – рекао је Галијашевић.

Он је истакао да се геополитичка ситуација у свијету значајно промјенила у посљедње вријеме и да „исламске земље уопште не подржавају Изетбеговићеву политику“.

Говорећи о „војној снази БиХ у случају најгорег сценарија“, Изетбеговић је навео: „Пребројали смо се – и колико ловаца имамо, и колико младих људи, и колико имамо инструктора на дроновима, и тако даље. Нећу даље, али само да знате“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар