Коментари

Перишић: За Србе је питање опстанка – да ли су Срби спремни да се супротставе Западу

ЗАБЛУДЕ И ПОЗИЦИЈЕ ПРОЗАПАДНЕ СРПСКЕ ЕЛИТЕ МОГУ НАС КОШТАТИ ОПСТАНКА
 • Русија у Украјини води рат са Западом, либерализмом и глобализацијом. То је глобални рат. Срби морају да разумеју фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него, дакле, за цео свет, па тиме и за Српску и све Србе на Балкану
 • Срби су, у Србији, Српској и Црној Гори, увелико угазили на Запад и у његове анти-вредности, поготово српска елита. То је антинародна тенденција већ дуже од једног века
 • Последица деловања данашње прозападне елите код Срба је не само величање Милана Обреновића на разним београдским медијима, него и величање Јосипа Броза. То је и логично. Броз је био „последњи Хазбурговац“ и човек Британије. Због тога највећи део медија и елите у Београду га и велича. Велича Брозову лажну неутралност и антисрпску политику. Њихов је
 • Потребно је да поверујемо у свој идентитет. Срби нису део Запада. Када то схватимо, победили смо. Никакав НАТО, амерички амбасадор, Шмит, Сорош, и њихове ЕУ-продужене руке не могу да зауставе српску победу у оном моменту када схватимо да нисмо Запад

Пише: Срђан ПЕРИШИЋ

ТЕМЕЉНО питање опстанка Срба јесте да ли су Срби спремни да се супротставе Западу.

Свет изван Запада се већ увелико супротставља, a предводник слободног света је Русија.

Рат који води Русија, није рат са некаквом Украјином, која и не постоји јер ју је срушио Запад 2014. године. Русија води рат са Западом, либерализмом и глобализацијом.

То је глобални рат.

С тим у вези, Срби морају да разумеју фундаменталну чињеницу да руско раскидање са Западом, либерализмом и глобализацијом, парадигматично гради другачије позиције и односе, не само за Русију, него, дакле, за цео свет, па тиме и за Српску и све Србе на Балкану.

Наравно, схватање улоге Русије и светских епохалних промена уско је повезано са тиме да Срби морају да имају одговорност према себи, према својим прецима и потомцима. Наиме, да ли Срби поштују оно што су им преци оставили, да ли поштују српски језик и ћирилицу, заједничко сећање – предање (завете, светосавски и косовски), духовност и остале колективне вредности?

Управо Запад и његова идеологија либерализма (која се у пракси остварује кроз глобализацију) уништавају све ове народне, колективне вредности, па је дошло дотле да су кренули и у уништавање полних колективитета, женско-мушко, мајка-отац, сестра-брат, девојчица-дечак итд.

Запад је објавио рат Богу, православној Цркви, породици…

Срби су, у Србији, Српској и Црној Гори, увелико угазили на Запад и у његове анти-вредности, поготово српска елита. То је антинародна тенденција већ дуже од једног века.

Постоји пет заблуда које нас прате од почетка 20. века за шта је одговорна елита у Срба.

Највећи део српске елите је почетком 20. века почео да преузима западне културне и идеолошке моделе, јер је био опчињен материјалним успехом Запада. Прихватањем другачијег културног и идеолошког обрасца зашло се у одбацивање сопствене културе, која се од тада често посматрала као заостала и превазиђена. Дакле, код Срба се створио облик културног конвертитства, па тиме и геополитичког.

Геополитички идентитет се темељи на културно-цивилизацијском идентитету. Уколико своју културу једна елита настоји да конвертује у другу, то ће бити неуспешна политика, али ће у народу створити услове за поделе и геополитичку нестабилност.

Доминантном делу српске елите, уочи Првог светског рата, највише је сметало православље – које је у темељу српског културног и геополитичког идентитета.

На Западу су присутни протестантски и римокатолички идентитети. Протестантизам енглеског правца, који је једна од основа капитализма, опчињава српску елиту. Он је присутан у Британији и Сједињеним Државама, тако да су српске елите имале своје узоре у тим државама и још увек их тамо имају. Такође, погубне атеистичке идеје модерности, развијане у Француској, биле су (и још увек су) изразито присутне код Срба.

Поред културног конвертитства елите, заблуде и лутања су: идеја о заједничкој држави са Хрватима (идеја југословенства), геополитичко удаљавање од Русије (Совјетског Савеза), геополитичко опредељење за Велику Британију, а данас за Европску унију. Постојао је и илузиони тзв. „македонски образац“ српске политике (проглашавање реке Вардара кључним простором ширења државе, иако је Вардар на периферији српског простора, уместо реке Дрине – која је централна српска река и простор).

Данас позападњечена елита у Срба тражи Европску унију, окренута је некаквим европским вредностима, које не постоје, већ постоје само антивредности глобализације. Последица тога није само величање глобализацијске творевине ЕУ, него и прихватање идеологије смрти – ЛГБТ, као и потчињавање глобалним елитама (Сорош, глобалне компаније, итд.).

Српска елита је, како то сликовито описује Рајко Васић, „с обје ноге угазила у Запад, руке убалегала до рамена“. Да ли то значи да је елита спремна, ради прихватања културних и политичких модела са Запада, да се одрекне Косова и Метохије? Јер, ако је елита позападњечена онда њој Косово и Метохија ништа не значе. Ништа.

 Да ли је спремна да препусти Српску на милост и немилост америчком и британском амбасадору у Сарајеву? Ако је позападњечена, онда ће прихватити немачког хохштаплера Кристијана Шмита и с њиме водите „разговоре“… 

Позападњеченој елити припада и она германофилска. Ако је позападњечена онда ће се радовати тужбама и санкцијама против Додика и чекати да га Запад сруши преко Немца Шмита. И, што је најгоре за Србе, ако је елита позападњечена, онда ће тврдити да је са Западом могућ договор.

Каква заблуда…

Највећем делу српске елите није појмљиво да је Запад коначно зло. Он уништава све што један народ колективно ствара. Уништава све вредности и намеће своје антивредности. То је код Срба некако почело са Миланом Обреновићем, самозваним краљем. Самозваним, јер је живео у бечком куплерају и продавао Србију тадашњем Западу, Бечу и Лондону.

Српски краљ не може да живи у куплерају. Зато је Милан Обреновић поставио почетни стандард вестернизације српске елите, који се данас види у прихватању ЛГБТ идеологије, западних компанија, итд. – и једним именом се тај стандард позападњечена зове: свеопшти куплерај.

Последица деловања данашње прозападне елите код Срба је не само величање Милана Обреновића на разним београдским медијима, него и величање Јосипа Броза. То је и логично. Броз је био „последњи Хазбурговац“ и човек Британије. Због тога највећи део медија и елите у Београду га и велича. Велича Брозову лажну неутралност и антисрпску политику. Њихов је.

Шта Срби треба да чине?

Велика је одговорност на ученим људима. Огромна. Они требају да пробуде цело друштво, скроз, до саме српске деце у школама и у породицама.

Србима је потребна њихова култура, њихов идентитет, њихов политички модел који није пука копија Запада. Потребно је да поверујемо у свој идентитет. Срби нису део Запада. Када то схватимо, победили смо. Никакав НАТО, амерички амбасадор, Шмит, Сорош, и њихове ЕУ-продужене руке не могу да зауставе српску победу у оном моменту када схватимо да нисмо Запад.

11 Коментара

 • Potpuno si u pravu, treba da stvorimo drzavu kaja ce uzimati samo dobro sa istoka i zapada, ali furati svoj fazon! Ko tebe hljebom ti njega tortom, ko tebe kamenom, ti njega betonskim blokom! Sami neka vidimo ko nas je gadjao kamenjem i ako zelimo zajedno sa takvima onda smo mazohisti! Nama je blizi Abordzin, Busman, Indijanac iz Amazonije od Engleza, Svabe, Amerikanca i svih nasih susjeda!

 • Смећари босански, даље руке од моје СРБИЈЕ!

  СРБИЈА – ЕУ – НАТО, јебала вас русија и поглавник додиГ. ЗИД НА ДРИНИ!

 • Mozemo mi kitu titrati i sa njom se reketirati.Vidimo po svemu sudeci da se slicne politicke i borbene situacije ponavljaju.u cijelome svijetu. Nasjeli smo 41 na svjetsku politiku i postradali nasi preci i pradjedovi na strani SSSR-a.Ne dozvolimo da nas ponovo uvuku u taj vrtlog ni po koju cijenu.Ukrajina je bila ta u savezu SSSR-a a sada bitku bije zbog Rusije.Blizi su oni susjedi pa se bolje poznaju nego mi.Slicno kaoSrbija i Hrvatska.Sada bi trebali okrenuti kormilo upravo prema Evropi jer nam je do sada bio pogresan kurs.Nebi trebali opet vjerovati ni aminovati Rusiji.Ocigledno ovo je ekonomska borba pa ko ti je bliz njega se i drzi a ne buzdovana svoga.

 • Obrenovici vaze za svinjare u narodu van Srbije ,tako ce i ostati.Ne cudi sto se Vucic poziva bas na njih jer on bastini sve sto je izopaceno i vulgarno.Kod Obrenovca je to bilo normalni,vaznije im je bilo kurvanje od naroda i drzave.
  Podsećanje
  Grofovska vremena: kako su naprednjaci, još u XIX veku, krenuli na Zapad i kako je njihov vođa skončao gladan u Londonu (2)
  Izdajnički nagon lažnog plemića
  Stara je istina da se istorija ponavlja kao farsa. Dok u današnje vreme Evropska unija ucenjuje Srbiju, zanimljivo je malo pogledati u prošlost i videti kako su te ucene izgledale pre skoro vek i po…Naime, po okončanju Berlinskog kongresa 1878. godine, u Srbiju su dolazili zahtevi iz Beča da se Austrougarskoj da status najpovlašćenije nacije, a u suprotnom postojale su pretnje carinskim ratom i zatvaranje srpskog tržišta, zbog čega bi došlo do sloma srpske privrede. Smatrajući da bi time Srbija došla pod punu kontrolu Beča, ondašnji predsednik vlade Jovan Ristić je pokušavao da problem reši sklapanjem trgovinskih ugovora sa Rusijom, ali je na kraju podneo ostavku 1880. godine. Tada na scenu stupa Čedomilj Mijatović, koji osniva Naprednu stranku kojoj je Knez Milan poverio formiranje vlade oktobra 1880. godine. Mijatović je tada izabran za ministra finansija i inostranih dela. Program vlade je bila izgradnja institucija po zapadnom uzoru. Naprednjaci, na čelu sa Mijatovićem, krenuše, kao i danas, u pravcu Zapada…

  Ko je ustvari bio Čedomilj Mijatović, koji je najpre izdao svoga „političkog oca“, liberala Jovana Ristića i krenuo da sa svojim naprednjacima vodi prozapadnu politiku, opisuje književnik i publicista Radovan Kalabić, u svojoj knjizi „Grofovska vremena“. Magazin Tabloid u nekoliko nastavaka donosi feljton iz ovog njegovog dela.

Кликни овде да поставиш коментар