Коментари Одабрано

Спасић: Станивуковићева бубица је могла некоме директно преносити разговор

БИВШИ ОБАВЕШТАЈАЦ ПОСЕБНО НАГЛАШАВА: ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ БИ МОРАО ПОДНИЈЕТИ ОСТАВКУ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Моја дужност је да критикујем сваког ко нанесе бруку и срамоту Бањалуци и Републици Српској (какву је нанио Драшко Станивуковић)
  • Божидар СПАСИЋ: Онакве бубице се никада не носе на састанке. То није питање протокола, то је питање безбедности и ниједна служба на свету не би дозволила да неко са њиховим председником разговара, а да при том има бубицу
  • Стевица ДЕЂАНСКИ: Посјета државног врха Србије Српској требало да покаже никада боље односе, а претворила се у покушај прислушкивања. До тога је дошло или због потенцијалног кориштења тако снимљеног материјала у политичкој борби Драшка Станивуковића, или за туђе потребе

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да нема оправдања за скандал који се догодио за вријеме посјете државне делегације Србије Бањалуци, те да, као предсједник Републике, и те како треба да критикује сваког ко нанесе бруку и срамоту Бањалуци и Републици Српској.

Извињавам се свима који су доживјели непријатност и надам се да такво лице и тако нешто више нико у Српској неће показати – изјавила је коментаришући уношење бубице на састанак руководства Српске и Србије.

– Оно што се тад десило, било је велика бламажа и џаба је објашњавати ствари на тај начин. Да ли је у питању било незрело, недорасло понашање, да ли је била злоупотреба једног догађаја или неискуство, па не знате шта значи формат тог састанка, или мислите да треба да вам послужи само да бисте израдили неки видеоклип и пустили неку своју објаву на друштвеним мрежама, жалосно је – нагласила је Цвијановић.

Стевица Деђански каже да је посјета државног врха Србије Српској требало да покаже никада боље односе, а претворила се у, како наводи, покушај прислушкивања. Он сматра да је до тога дошло или због потенцијалног кориштења тако снимљеног материјала у политичкој борби Драшка Станивуковића, или за туђе потребе.

– И једно и друго је катастрофално за интересе српског народа и Републике Српске, а и непримјерено и срамотно да се било који државник, а градоначелник највећег града и јесте нека врста државника, тако понаша – нагласио је Деђански, пресједник Центра за развој међународне сарадње из Београда.

Бивши југословенски обавјештајац Божидар Спасић истакао је да би градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић морао да поднесе оставку због међународног скандала који је изазвао.

– Такве бубице се никада не носе на састанке. То није питање протокола, то је питање безбедности и ниједна служба на свету не би дозволила да неко уђе на састанак и да са њиховим председником разговара, а да при том има бубицу која директно некоме трећем или четвртом, некоме можда у ваздуху или у земљи, преноси тај разговор – рекао је Спасић.

Адвокат Горан Петронијевић оцијенио је да, то што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на састанак руководства Републике Српске и Србије у Бањалуци ушао са „бубицом“ и покушао да снима, представља скандал и крајње непоштовање према предсједнику Србије Александру Вучићу.

Из Градске управе раније су саопштили да градоначелник није имао план нити намјеру да снима састанак.

Цвијановић: Нема оправдања за скандал (ВИДЕО)

1 коментар

  • Ако Драшко каже да није имао намјеру снимати-преносити неком трећем разговор са Вучићем, зашто је онда носио бубицу???

Кликни овде да поставиш коментар