Коментари

Странци и Сарајево би да додатно развласте Српску и унитаризују БиХ без формалне промјене њеног устава

НАУЧНИ СКУП У БАЊАЛУЦИ: „УКИДАЊЕ НАДЛЕЖНОСТИ СРПСКЕ И ПОКУШАЈИ УНИТАРИЗАЦИЈЕ БиХ“
  • Др Синиша КАРАН: Кључна тенденција иде у том правцу, да се то обезбиједи на врло перфидан, лукав, трајан и систематичан начин – измјеном уставне слике без формалне промјене Устава БиХ
  • Др Митар КОВАЧ: Дејтонски и Париски споразум 1995. године били су компромис ради изласка из рата. Неки данас желе да све врате на 1992. годину, као да грађанског рата и огромних последица није било, да се занемаре изворна права народа у БиХ како би се обезбедила мајоризација или суштинско прегласавање српског и хрватског народа, што би водило у будућности, у постепено исељавање Срба и Хрвата из БиХ и још већу доминацију муслиманског народа, или Бошњака
  • Др Предраг ЋЕРАНИЋ: Свако урушавање Српске би створило врло погодну атмосферу за појавуИсламске државе са Блиског истока на Балкану …Рјешење проблема ентитета и конститутивних народа БиХ се не назире, првенствено због утицаја западних центара моћи, који су цијелом простору западног Балкана намијенили улогу полигона, гдје неће бити дозвољен економски нити политички приступ нити Русији нити Кини, па чак више ни Турској

ГЕНЕРАЛНИ секретар Владе Републике Српске Синиша Каран упозорио је да постоје опасна настојања да се укидања надлежности Српске повежу са процесом унитаризације, односно промјеном облика државног уређења у БиХ, и то перфидно – измјеном уставне слике без формалне промјене Устава.

– Кључна тенденција иде у том правцу, да се то обезбиједи на врло перфидан, лукав, трајан и систематичан начин, без промјене Устава – рекао је Каран у излагању на научној конференцији „Укидање надлежности Српске и покушаји унитаризације БиХ“ у Бањалуци.

Каран истиче да је тема укидања надлежности Српске и покушај унитаризације БиХ актуелна још од 1995. године, те сматра да ће то бити и у наредном периоду.

– Ови процеси су дуготрајни, те би и научна заједница у Српској требало много више да да допринос друштвеном ангажману и анализи питања о статусу Српске – оцијенио је Каран.

Синиша Каран

Директор Безбједносног форума Бањалука Митар Ковач сматра да проблеми у вези са избором високог представника у БиХ и прегласавања у Управном одбору ПИК-а нису нешто што доприноси стабилизацији БиХ, него да је уводе у ново вријеме кризе.

– Различити субјекти међународних односа ће испољити другачији утицај поводом прегласавања и другачијих решења, која нису верификована на Савету безбедности УН – сматра Ковач.

Он је нагласио да у политичком Сарајеву постоје ретроградне снаге које би жељеле да пониште све што се дешавало од 1992. године. Да БиХ, под плаштом демократизације, кроз унитарни контекст БиХ врате под своју контролу, те да се постепено поништавају надлежности Српске и да од ње остане пука љуштура без права власништва, што се може  видети по актуелном покушају да се Републици Српској оспори власништво над природним ресурсима, водотоковима, пољопривредним земљиштем и шумама.

Још је рекао: „Циљ конференције је да се у академској расправи сагледају негативна дејства на Републику Српску и њен народ у покушају политичког Сарајева да одузимањем њених изворних Дејтонских надлежности угрози српски народ као конститутиван у БиХ. Желимо да расветлимо аспекте утицаја глобалних субјеката безбедности, регионалних чинилаца, као и унутрашњих чинилаца у БиХ  на главне токове везане за унитаризацију и урушавање надлежности РС.

Дејтонски и Париски споразум 1995. године били су компромис ради изласка из рата и решавања права сва три народа формирањем ентитета. Неки данас желе да то забораве и да се врате на 1992. годину, као да грађанског рата и огромних последица није било, да се занемаре изворна права народа у БиХ како би се обезбедила мајоризација или суштинско прегласавање српског и хрватског народа, што би водило у будућности, у постепено исељавање Срба и Хрвата из БиХ и још већу доминацију муслиманског народа, или Бошњака на простору целе БиХ.

Цена грађанског рата је била превелика да би се правили неки експерименти и поништавале жртве које смо поднели као народ за своју слободу. Народ у Републици Српској не жели да експериментише са вредностима које је достигао и очувао. Српски народ види Републику Српску као једини гарант своје слободе и права у будућности.

Ми знамо да би под плаштом грађанске унитарне БиХ једнаких права за свесрпски народ изгубио ту велику вредност која се не сме стављати под упитник. Зато треба тумачити иницијативе за грађанску БиХ у правом светлу , а то је унитаризација БиХ – за коју се, на жалост, залажу и многе утицајне земље Европе и света.

Српска није сама ни у региону ни на међународном плану – где има много субјеката који имају разумевање за ово што РС ради данас. Не сме се РС свести на послушника политичког Сарајева нити да гради своју будућност према томе да ли је неко из Српске подобан међународним представницима, високом представнику, Уставном суду или другим институцијама. То време је иза нас. Јачање РС је права стратегија, као и захтев за равноправан положај у оквиру БиХ.

Митар Ковач

Декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци, Предраг Ћеранић, рекао је да Република Српска треба да има спреман одговор на безбједносне пријетње и опасности које су све сложеније:

– Српска треба да јача своје институције и да увијек има мобилан одговор за бројне, често и невидљиве опасности. Безбједносних питања је много, а видимо да се појављују и ненадано, као што је и именовање високог представника без сагласности Русије, која је важна чланица Савјета за спровођење мира – упозорио је Ћеранић.

Он сматра да Република Српска треба да има и да одржава сталну везу са Русијом.

– Избор новог високог представника се први пут догодио без консензуса чланица ПИК-а. Потпуно је игнорисана воља Русије, те мислим да је ово првенствено атак на њу, да се она поново понизи, удаљи са овог простора – навео је Ћеранић.

Према његовом мишљењу, урушавање Српске би створило врло погодну атмосферу за реинкарнацију Исламске државе са Блиског истока на Балкану у политичком смислу, те је даљи развој такве ситуације тешко предвидјети.

Ћеранић је оцијенио и да се рјешење проблема ентитета и конститутивних народа БиХ не назире, првенствено због утицаја западних центара моћи, који су цијелом простору западног Балкана намијенили улогу полигона, гдје неће бити дозвољен економски нити политички приступ нити Русији нити Кини, па чак више ни Турској.

– То је више као неки чардак ни на небу ни на земљи. Не желе нас у ЕУ, а идеја је да се створи предворје ЕУ, једна Б лига земаља које чине западни Балкан и да оне сарађују, а истовремено ће то бити погодно тло за центре моћи да ту пробају нове методе и неке нове политичке експерименте – рекао је Ћеранић.

Предраг Ћеранић

У раду конференције су још учествовали: др Драган Петровић, научни савјетник, Институт за међународну политику и привреду Београд (тема: Однос НАТО пакта и ЕУ према Републици Српској и БиХ“); академик проф. др Витомир Поповић, Правни факултет Бањалука (Уставни суд БиХ, као инструмент за урушавање права и надлежности Републике Српске“); проф. др Срђан Перишић, савјетник предсједнице РС („Оспоравање права Републици Српској да управља својим ресурсима“); др Ненад Стевандић, лидер Уједињене Српске, посланик у Парламентарној скупштини БиХ („Стратегија повратка надлежности Републике Српске у складу са Дејтонским и Париским споразумом“); проф. др Слободан Жупљанин, Факултет за безбједност и заштиту Бањалу,ка, савјетник предсједнице РС, потпредсједник ОСТА ВРС („Потреба консензуса политичких субјеката и институција у очувању националних вриједности и интереса Републике Српске“); и проф. др Драган Радишић, Факултет за безбједност и заштиту Бањалука („Русија и њена способност да спријечи пренос надлежности кроз PIC“).

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар