Новости

Цвијановић: Опозиција је свјесна да је политички бескорисна

НА ЗАСЈЕДАЊУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: „ВАМА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ДА ПОКАЖЕТЕ ДА ВЛАСТ НЕ РАДИ ДОБРО“
  • Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само ‘прљате’ некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите
  • Зашто нисте побиједили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је посали наопако
  • У обраћању посланику ПДП Драшку Станивуковићу, Цвијановићева је рекла да је недорастао, незрео и некултуран човјек: „Деструктивни сте, а за оно што очекују грађани треба бити конструктиван. Овдје лијечите фрустрације, неодгојени сте, не заслужујете пажњу и ваше малтретирање мора да престане

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је вечерас да је опозиција свјесна да је политички бескорисна.

Цвијановићева је у Народној скупштини Републике Српске напоменула да она као предсједник нема обавезу да консултује опозицију, наводећи да је у једном моменту помислила да би било добро укључити све политичке партије у консултације, те да је процијенила да опозиција не би била корисна у томе.

„Ви не бисте били корисни у том процесу. Зато што ви желите да покажете како власт не ради посао и вама би то било важније од тога да се уведе нека процедура и омогући олакшица. Извините, задржала сам тај степен сумње у ваше добре намјере као политичара и посланика. Знам да вам не би било у политичком интересу да грађани добију плаћене доприносе за март, да добију минималац порезе и доприносе за април и да интервенишемо за мај“, додала је Цвијановићева.

Она је истакла да је у једном моменту помислила да би било добро укључити све политичке партије у консултације.

„Понављам да сам процијенила да ви не бисте били корисни у том процесу. Знате зашто? Зато што ви желите да покажете како власт не ради посао и вама би то било важније од тога да се уведе нека процедура и омогући олакшица. Извините, задржала сам тај степен сумње у ваше добре намјере као политичара и посланика. Знам да вам не би било у политичком интересу да грађани добију плаћене доприносе за март, минималац, порезе и доприносе за април и да Влада интервенише за мај“, нагласила је Цвијановићева.

Она је поручила да пред грађанима Српске стоји чисто и да нема чега да се стиди.

„Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само ‘прљате’ некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, опозиција прича и ради шта хоће, говори функционерима Српске да лажу.

„Зашто нисте побиједили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је посали наопако“, рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да опозицији није ништа у интересу и да за све говори да је лоповлук.

„Ми овдје да трпимо ваш терор!? Срам вас било, какви сте ви посланици и ко вам је дао повјерење? Ово је срамота за институције и срам вас било шта овдје добацујете“, навела је предсједник Републике.

У обраћању посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу, Цвијановићева је рекла да је недорастао, незрео и некултуран човјек.

„Деструктивни сте, а за оно што очекују грађани треба бити конструктиван. Овдје лијечите фрустрације, неодгојени сте, не заслужујете пажњу и ваше малтретирање мора да престане“, поручила је Цвијановићева.

Додала је и да јој посланик ПДП-а Јелена Тривић не може причати да се она треба нечега стидити.

„Нећете ви мени држати лекције, не знам да ли то можете својим студентима, али мене немојте прозивати, јер ћу и ја вама свашта да одговорим. Мени нећете држати лекције, јер тачно знам шта стоји иза сваког потеза у Републици Српској за разлику од вас који ништа не знате. Знам тачно шта се морало радити у одређеном моменту и нисам била задојена мржњом да водим рачуна шта ви мислите и радите, јер ми је важније шта мисле и раде грађани Републике Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да, када је ријеч о мобилној болници, остаје при ставу да је било потребно да се набави.

„Поштујем то што сте опозиција и да вам је власт увијек крива, јер постоје законитости у политици, али да малтретирате, вријеђате и причате такве ствари и да мени добацује срам вас било“, поручила је Цвијановићева.

Она је поновила да има право да процијени да ли је неко политички бескористан.

„А ви да говорите да смо ми бахати и неки криминалци, боље би вам било да преиспитате своје понашање“, закључила је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар