Новости

Ђукановићева странка креће у формирање свог `државотворног савеза

СЕБЕ ПОКУШАВАЈУ ДА У 2020. ПРОДАЈУ ЗА „АНТИФАШИСТИЧКУ ЦРНУ ГОРУ“
  • Објавили да неће улазити у савез са коалицијама „које негирају државност Црне Горе“, алудирајући пре свега на чланице коалиција „За будућност Црне Горе“ и „Мир је наша нација“. Као да би ико из тих коалиција пристао да уђе у њихов савез!
  • Абазовић потврдио да неће прећи на Ђукановићеву страну и нагласио: „Није овдје побиједила никаква просрпска већина. Огромна већина грађана Црне Горе, независно од мандата, вапи за промјенама. Ми смо гаранција одбране Црне Горе

ПАРТИЈЕ монтенегринског блока крећу након изборног пораза у формирање свог „државнотворног савеза“.

ДПС у њега позива Социјалдемократску партију и Грађански покрет УРА, као и појединце. Са нескриваном амбицијом – „успостављање нове власти у којој неће бити мјеста за партије које негирају државну независност Црне Горе“.

Ово је синоћ усаглашено на састанку у Скупштини Црне Горе, који је иницирао лидер ДПС Мило Ђукановић.

Он је наводно већ обезбиједио пристанак садашњих коалиционих партнера да након верификације посланичких мандата неће улазити у савез са коалицијама „које негирају државност Црне Горе“, алудирајући прије свега на чланице коалиција „За будућност“ и „Мир је наша нација“.

Из УРА више пута су поновили да ће поштовати изборну вољу грађана и да неће у савез са ДПС.

Састанку су присуствовали лидери Социјалдемократа, Бошњачке странке, Албанске алтернативе, Демократске уније Албанаца, Демократске партије, Форце, Либералне партије и ХГИ.

Своје ново окупљање поргласили су за „савез за европску, грађанску, антифашистичку Црну Гору… у околностима у којима може бити угрожена независност и самосталност Црне Горе“.

Одговарајући на позив, Дритан Абазовић, председник УРА и лидер коалиције „Црно на бијело“, поново је изјавио:

Нећемо се приклонити ни Ђукановићу! Ми смо вјеровали да можемо бити гејмченџери, и постали смо то. Срушили смо режим Мила Ђукановића који је био недодирљив 30 година. Лукашенко са Балкана је пао и то је много важна чињеница“.

Додао је, додуше: „Ни просрпској опцији!“

Абазовић је истовремено оцијенио и да су погрешне тезе које баратају са проруском и просрпском опозицијом у Црној Гори.

Није овдје побиједила никаква просрпска већина. Огромна већина грађана Црне Горе, независно од мандата, вапи за промјенама. Ми смо гаранција одбране Црне Горе. Ми смо гаранција промовисања грађанских вриједности. Ми смо гаранција да неће бити промјене спољнополитичког курса – док буде зависило од нас.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/montenegrini-krecu-u-.formiranje-svog-drzavotvornog-saveza-na-celu-sa-dps

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар