Новости

Скот Дачићу поводом његовог „Косово је Србија“ на новчаници од $100: Размисли о својим поступцима

ФОРМАЛНО МУ ЗАМЈЕРЕНО ДА ЈЕ УНИШТИО НОВЧАНИЦУ СА ЛИКОМ „ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА И ДРЖАВНИКА“

  БЕОГРАДСКА амбасада САД поручила је данас – поводом његовог исписивања „Косово је Србија“ на новчаници од сто долара – да би министар спољних послова Србије Ивица Дачић требало да размисли о својим поступцима.

„Умјесто што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о његовој изјави: ‘Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим сусједима'“, наводи се у одговору Амбасаде САД у Београду за Радио Слободна Европа (РСЕ).

Нејасно је да ли је оавј одговор америчкој радио-станици потписао амерички амбасадор у Београду Кајл Скот, али је сигурно – одобрио. А то му дође на исто.

Чак је вјероватно да је цијела „финта“ изведена уз асистенцију Стејт департмана. Јер, не вуку се из Вашингтона баш сваки дан уши министрима спољних послова, чак ни земаља које официјелни Вашингтон држи ниско колико држи Србију.

Амбасада је реаговала на поступак Дачића који се прикључио „интернет изазову“ и на новчаници од 100 америчких долара ћирилицом написао „Косово је Србија“ и потписао се, преноси Радио Слободна Европа.

А да је Дачић на истој новчаници написао „Србија признаје државу Косово“ сигурно би му аплаудирали сви у амбасади САД у Београду и бар половина Стејт департмана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар