Новости

Вучић: Ако Приштина покуша да своје снаге распореди на целом КиМ – од споразума неће остати ни трага

УПОЗОРИО: ТО БИ ЗНАЧИЛО ДА ЖЕЛЕ ЕСКАЛАЦИЈУ СУКОБА И – НИШТА ДРУГО
  • У Краљеву рекао да Србија, захваљујући политици коју води, најбрже напредује у региону, што се многима не допада, посебно онима у најближем окружењу
  • „Много је тога неизвесног, како год то било и како год то ишло треба да знате да ћемо – не заклињући се, сем у Устав Србије – дати све од себе да сачувамо своју земљу“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да се нада да привремене приштинске институције неће покушати да примјене стратегију коју смишљају и по којој би њихове снаге биле на територији цијелог Косова и Метохије.

– Не мислим да ће то лако да се догоди јер би то значило да више не постоји никакав траг било каквог споразума. То онда значи да они желе ескалацију сукоба и ништа друго – рекао је Вучић.

Влада привремених приштинских институција је усвојила нову стратегију одбране која предвиђа да такозване косовске снаге буду распоређене на територији читаве територије Косова и Метохије, укључујући и сјевер.

Према важећим споразумима, специјалци такозване косовске полиције не смију да улазе на сјевер Косова без посебне дозволе команде КФОР-а.

Вучић је синоћ у Краљеву рекао да ће Србија у атмосфери усложњавања ситуације између великих сила учинити све да опстане, очува независност и самосталност у одлучивању.

Нагласио је да Србија, захваљујући политици коју води, најбрже напредује у региону, што се многима не допада, посебно онима у најближем окружењу.

Фото: Танјуг / Небојша Раус

Навео је да углавном не реагује на лажи опозиције у Србији које признање незавостности самопроглашеног Косова од Атине и Мадрида представља јавности као свршен чин.

Вучић је рекао да је водећи рачуна о националним интересима Србије донио одлуку да се санкције Русији не уводе и да та одлука важи и данас.

Поновио је да Србија има своју политику и да жели да народни покрет за државу обједини све оне који желе самосталну, независну, слободну и слободарску Србију.

– Много је тога неизвесног, како год то било и како год то ишло треба да знате да ћемо – не заклињући се, сем у Устав Србије – дати све од себе да сачувамо своју земљу, рекао је обраћајући се грађанима на великом скупу у Краљеву.

Нагласио је да ће учинити све да доведе једног капиталног инвеститора у Краљево, изразивши задовољство што компанија „Леони“ и још један страни инвеститор тамо запошљавају више од 5.000 људи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар