Одабрано Свијет

Бајден оптужио Трампа да злоупотребљава положај шефа државе „у личном интересу“

ЗЕЛЕНСКИ: ТРАМП НА МЕНЕ НИЈЕ ВРШИО НИКАКАВ ПРИТИСАК, НИЈЕ ПОСТАВЉАО УСЛОВЕ
  • Своју оптужницу изнео у ауторском тексту у The Washington Post: „Он види само власт и гледа како да она донесе корист једном једином човеку – Доналду Трампу… Наш први председник – Џорџ Вашингтон – није био у стању да лаже. Трамп вероватно није у стању да о било чему говори истину. Он лоше говори о свима који у њему виде опасност. Зато овако грозничаво намеће бестидне лажи о мени и мојој породици и води против нас своју прљаву кампању“

ЏО Бајден оптужио је Доналда Трампа да злоупотребљава председничка овлашћења у свом личном интересу.

У ауторском тексту који је написао за The Washington Post могући кандидат Демократске партије за председника САД  написао је:

„Све мора да има свој крај. Сваког дана, заправо – сваких неколико сати, појављује се све више доказа за те Трампове злоупотребе, а и да он апсолутно није у стању да буде шеф државе. Он са највише функције у држави реализује своје личне, а не националне интересе“.

Изнео је и тврдњу да Трамп „уопште не схвата огромну одговорност која се тражи од свих који дођу на функцију председника САД“:

„Он види само власт и гледа како да она донесе корист једном једином човеку – Доналду Трампу“.

Ову нит је наставио речима: „Наш први председник – Џорџ Вашингтон – није био у стању да лаже. Трамп вероватно није у стању да о било чему говори истину. Он лоше говори о свима који у њему виде опасност. Зато он овако грозничаво намеће бестиддне лажи о мени и мојој породици и води против нас своју прљаву кампању“.

Америчке демократе – а и сам Бајден – и даље оптужују Трампа да је вршио притисак на Владимира Зеленског, председника Украјине, да отвори истрагу против Бајдена и његовог сина Хантера. Међутим, нови украјински лидер је у интервјуу јапанској новинској агенцији Кјодо рекао:

„На мене нико није вршио притисак! Није било никаквих претходних услова за разговор (са Трампом)!“

Зеленски је посебно нагласио: „Уосталом, ја немам овлашћења ни да водим ни да наложим вођење било какве истраге!“     

http://fakti.org/alter-america/bajden-optuzio-trampa-da-zloupotrebljava-polozaj-sefa-drzave-u-licnom-interesu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар