Одабрано Скупштина РС

Бореновић: Анкетни одбор ће саслушати и Лукача, Карана, Ћулума, Илића, Врећу и Лепира

ОДБОР ЋЕ ЗАСЈЕДАТИ ПЕТ ПУТА, У ЊЕГОВ РАД УКЉУЧЕНА И ДВА ЧЛАНА ГРУПЕ „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“
  • Предсједник Анкетног одбора је Бранислав Бореновић, замјеник предсједника Драго Калабић, а чланови – Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић

ПРВА сједница Анкетног одбора Народне скупштине РС ради утврђивања чињеница око смрти Давида Драгичевића биће одржана у петак, а на њој ће бити саслушани прво Жељко Каран, директор Завода за судску медицину РС, а након њега и Дарко Илић, начелник Управе за организовани и тешки криминал, рекао је Бранислав Бореновић, предсједник Одбора.

Додао је да ће након тога бити саслушани и Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, Дарко Ћулум, директор полиције РС, Желимир Лепир, главни бањалучки окружни јавни тужилац и Далибор Врећо, тужилац који води случај „Драгичевић“, а да до четвртка очекују да добију све релевантне податке о до сада утврђеним чињеницама и околностима.

Нагласио је да ће све сједнице одбора бити јавне да ће бити омогућено присуство и новинара, а једногласно је прихваћено да се у рад Одбора укључе и два члана групе „Правда за Давида“.

Бореновић је поновио да Одбор нема надлежност за спровођење полицијских и тужилачких радњи, те да ће саставити извјештај и поднијети га НС РС.

Лукач је рекао да ће он лично и МУП стајати на располагању одбору за све што им буде било потребно у њиховом раду, те је изразио наду да ће Одбор свој посао обавити професионално и без политизације.

Планирано је одржавање пет сједница, у наредне три седмице.

Народна скупштина Републике Српске формирала је 10. маја Анкетни одбор који је обавезан да затражи од свих релевантних институција извјештаје, неопходне податке, обавјештења, као и да прибави потребне изјаве појединаца, а све с циљем креирања што потпунијег извјештаја у вези са наведеним случајем.

Предсједник Анкетног одбора је Бранислав Бореновић, замјеник предсједника Драго Калабић, а чланови Недељко Гламочак, Миланко Михајилица и Горан Ђорђић.

Након шест дана потраге, тијело Давида Драгичевића је пронађено 24. марта на ушћу Црквене у Врбас.

Породица тврди да је убијен, а тужилаштво наводи да на истрази даноноћно ради тим тужилаца.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Formiran-Anketni-odbor-o-smrti-Dragicevica-Ukljucena-i-dva-clana-grupe-Pravda-za-Davida/478565

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар